-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyNagz
senior tag
válasz Barett 50cal #12799 üzenetére
Youtube5 kieg safarihoz tobb mint ajanlott a youtube alap html5jet me felejtsd el, nagyon otvar.
encapsulation dot1q
-
TommyNagz
senior tag
válasz OgKush #12802 üzenetére
(#12802) OgKush
Hát speciel Chrome-on még nem találkoztam ilyesmi cuccal, de nézz körül az ő store-jukban, hátha találsz hasonló kieget. Végső megoldásként ott vannak a külön youtube kliensek, mint pl. YouView (G4-en hasítanak a videók vagy a MiniTube.
encapsulation dot1q
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem igazán tudom, hogy hogyan működik OSX alatt a hálozat.
Van egy router, és két gp a lakásban. Az egyiken OSX a másikon Windows 7 fut. Mind a kettő a routerre csatlakozik (A Windows-os Wifi-n, az OSX meg lan kábelen). Mind két gép a routeren keresztül kapja a netet.Szóval mit kell beállítanom OSX-en hogy a másik gép lássa ezt ?
Red Alert3-azni szeretnénk LAN-on, az lenne az elsődleges cél.
Egyik gép sem látja a másikat.This is the way
-
RaZroX
addikt
Ki van kapcsolva.
This is the way
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Juhé, elhalálozott a HDD az iMac-emben...
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Ragnar95
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #12810 üzenetére
Az korrekt Hány éves volt, illetve hány napot ment?
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Ragnar95 #12811 üzenetére
Nyáron lett volna három éves, azt hiszem a teljes tiszta működési ideje kb. 410 nap volt. (Nem emlékszem már pontosan az értékre, de valami ilyesmi rémlik.)
1TB-os Seagate, talán még van egy halvány esély arra, hogy cserélik az Apple iMac HDD visszahívásos programjának a keretében, legalábbis ezt mondta a telefonban a pofa, akivel beszéltem.
Furcsa, mert a sorozatszám alapján a webes form azt mondja, hogy nem vagyok jogosult a cserére, viszont a HDD típusa és revíziója az, amelyik érintett a visszahívási programban. Mindenesetre majd ezt egyedileg kell engedélyeztetni az Almáriumban, így csak remélni tudom, hogy megoldódik a dolog, és nem pattintanak le.
Öröm az ürömben, hogy ma akartam újrarakni a rendszeremet, és az elmúlt két napot mentésekkel töltöttem, így van egy Time Machine mentésem, meg egy teljes Carbon Copy Cloner mentésem is a HDD-ről.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
TommyNagz
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #12812 üzenetére
Na így már nem is ér fülig a szar, csak nyakig. Addig gép nélkül maradtál? vagy esetleg valami külső egységet csatlakoztattál? OS X-nek futnia kell USB-ről és FW-ről is
encapsulation dot1q
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz TommyNagz #12813 üzenetére
Szerencsére nem, van egy Macbook Pro-m is, azt használom elsődlegesen munkára, így remélhetőleg semmilyen lemaradásom nem lesz - az iMac inkább ilyen közös asztali meg multimédiás gép volt, barátnőm is azt használta, neki fog szerintem jobban hiányozni, egészen hozzászokott már az OS X-hez, most pedig ülhet vissza Win-es notija elé.
Viszont lehet, hogy a haldokló HDD miatt volt az embertelen mennyiségű swap és akadás is.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz bLaCkDoGoNe #12812 üzenetére
Remélhetőleg akkor valóban cserélik, mivel normál esetben ennyi használatnak meg se kéne kottyannia egy HDD számára...
Legalább az adataid megmaradtak, én tuti tépném a hajam, ha elszállna a vinyóm minden adatommalPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TommyNagz
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #12814 üzenetére
(#12814) bLaCkDoGoNe
Ne is mondd...NŐK 3 éve meglátta a fehér MacBookomat, azóta ő is olyat akar. iPhone ugyanez (és lett is neki persze )
szerk.: az akadás lehetett simán ettől. Nekem is ezt csinálta a Próm. Strandlabdázott totál ok nélkül. Aztán lett belőle egy CCC image, majd HDD Sentinellel egy teljes felület újrainicializálás, et voilá
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
TommyNagz
senior tag
válasz TigerCat #12817 üzenetére
(#12817) TigerCat
Tényleg. Most hogy mondod, nekem is volt hasonló. Nem tudom már mi volt, de ha a Facebookos bejelentkezést használtam skype-on, valamit bekavart. Amióta megvette az MS, egyre szarabb. Bár eddig is az volt. Minden beszélgetés azzal kezdődik, hogy "HALÓÓÓ HALLLAAASZ? KAPCSOLD BE A MIKROFOOONT? BE VAN DUGVAAA? HUHHÚÚÚÚÚ HALLÓÓÓÓÓÓ?!"
encapsulation dot1q
-
TigerCat
nagyúr
válasz TommyNagz #12818 üzenetére
Nekem ilyen gondom nincs vele. Megy és kész. Persze a Windows gépem is jó, gagyi vassal nem dolgozom... Ahol problémák vannak, ott jellemzően ez miatt, vagy a teljes sötétség végett. De ez már más történet...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
negyedes
addikt
ha ujra akarom tenni a rendszer egy mbp-n, akkor pl hasznalhatok egy 10.8-as lemezet az eredeti 10.6 helyet? van vlm aktivalos, kodkeros dolog telepiteskor?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
-
TommyNagz
senior tag
-
rii
nagyúr
van olyan karakter a file nevekben OSX alatt, amit a win ":"-nak mutat?
és emiatt esélytelen hogy bármit is tuidjion vele kezdezni .....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
hoodoo86
tag
válasz negyedes #12836 üzenetére
Megveszed, letoltod, elinditod, telepites elso fazisaban legyalulod a regi rendszert disk utilityvel, felteszed az uj oprendszert. Kesobb is csak internet kell a telepiteshez. De ha nagyon kell fizikai dolog, akkor a megvett es letoltott filebol lehet usb/dvd telepitot kesziteni
[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
válasz negyedes #12836 üzenetére
Ugy is lehet elvileg, de az emlitett app csinal neked belole pendrive-ot. Szo nem vot itt upgrade-rol en is a clean installrol pofazok.
Amug meg nem tok mindegy, hogy az eredeti app store-os cuccot kiteszed pendrive-ra, dvd-re vagy sem? Attol meg az ugyanaz marad.[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
rii
nagyúr
automator az free?
ha igen, tudnék kérni egy letöltési linket ... nekem nem jön össze )-.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Barett 50cal
senior tag
Hali most cseréltem ki az optibayes HDD-m egy 750Gbos Black WD-re, viszont azóta tapasztalom hogy néha egy pillanatra fura hangot ad ki. olyan mintha felemelném, akkor szoktak ilyet kiadni.
Eddig egy Seagate 500gbos volt benne azzal eddig semmi baj nem volt. Ötlet?
Köszi!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
negyedes
addikt
válasz Barett 50cal #12843 üzenetére
nem azt hallod mikor kiteszi parkolo allasba a fejet?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Xero
nagyúr
válasz negyedes #12844 üzenetére
A WD black-ek és az OS X hajlamosak együtt kiadni egy kattanó hangot bizonyos időközönként (MBP 3,1 és WD black páros egészen bizonyosan). Ezt a hang és teljesítmény management segítségével lehet korrigálni. Lehet, hogy ez időközben megszűnt, de nálam még mindig ott van az indító script a MBP-n, ami login során elvégi a szükséges módosításokat hdapm-el.
Egy próbát megér a hdapm.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
-
Xero
nagyúr
válasz negyedes #12846 üzenetére
Tudtommal dinamikusan próbálja állítani a sebesség/zaj viszonyát és a meredek váltások során kattan. Ezt lehet kiküszöbölni, ha beállítjuk egy értékre manuálisan (én simán belöktem max-ra).
Először anno azt hittem, hogy ugyan az lehet mint a Hitachi winyóknál volt. Ott szabálytalan időközönként a túlnyomást engedte el a winyó, és puffogott.Szóval pontosan nem tudni mi okozza. Problémát nem jelent, csak "esztétikai" probléma.
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Olyat lehet csinálni, hogy reggel x órakkór elindul automatikusan az iTunes-ban egy általab beállított netes rádió ? Ébresztőként akarom használni.
This is the way
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest