Új hozzászólás Aktív témák

  • blaces

    tag

    Sziasztok! Jelenleg egy Kubuntut használgatok, már amikor van rá időm :D és azt olvastam régen, hogy a kde-felüleletett jobban lehet grafikusan felturbozni, és valahogy a suliban is könnyebben tudtam kezelni :). És nagyon nehezen akar összejönni, de egyenlőre nem akarom feladni :D, néhány sikert már elértem, habár jobban örülnék neki, hogyha nem kéne mindig a terminál ablakot használni, és a parancsok ezreit megtanulni...Jobban szeretem ha grafikus felületen is meglehet oldan a beállításokat.

    0.Esetleg ti hogyan szoktátok ezt a rengeteg parancsot megjegyezni megtanuln? van valami trükk/tipp. Van két kisöcsém, és szeretném ha ők is könnyedén tudnák használni a linuxot.

    1.Mivel főleg hogy ingyenes engem ezé érdekel, és nem utolsó sorban állítólag stabil.
    De azt hallottam, hogy a Gnome és Kde felület alá nem minidg érhetőek el bizonyos progik, ugyanis egyiket csak az egyik grafikus felület alá készítettek. Igaz ez?

    2. Ami döntő hogyha igaz az 1.pont, hogy nem minden alkalmazás érhető el a különböző graf.felüleletne.
    Programozásra, fejlesztésre: Java-t szeretnék tanulni, C/C++ ezt is tanulni majd :) illetve Phyton (rem jól írom, bocsánat érte ha helyesírási hibavan), mert ezt a nyelvet ajánlották, hogy ezen tanuljak meg programozni... még nem csináltam ilyet :D, És nem utolsó sorban Weblap készítés-programozás (PHP, AJAX, HTML, stb) , és itt lehetőleg olyan progira gondoltam ami kábé letudná váltani a windowsos Visual Express családot (elsősorban Visual Web Development), nagyon megszerettem, ezt a kis progit, esetleg helyette alternatíva, vagy majd segítséget kérnék, hogy hogyan lehet őt Linux alatt használni.
    És eze alapján mely linuxos programok beszerzése ajánlott beszerezni (még most tanuló programozó, habár lehet hogy ezt a programozói forumba kellett volna írnom, bocsi érte), illetve graf felülelet.

    Köszönettel: Lacc

Új hozzászólás Aktív témák