Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz GD #3684 üzenetére

    A megfogalmazás számomra nem egészen pontos. Mi az, hogy a terminálban akarja megnyitni? Ott biztosan nem, hiszen az egy pszeudo-karakteres felület. A grafikus program a saját, grafikus ablakát akarja megnyitni, ehhez pedig a DISPLAY változót nézi meg, hogy mi az aktív kijelző, ahova az ablakot tenni kell.

    Amennyire átlátom, a pam csomagban eszközöltek anno egy változtatást. A /etc/security/pam_env.conf fájl változó-definíciókat tartalmaz, hogy amikor a pam érvénybe lép (vagyis usert váltasz, belépsz), akkor xy változónak mi legyen az értéke.
    Sajna, a DISPLAY is ilyen - viszont a pam-os dolog egyáltalán nem működik. Nagy ívben leszar mindent, a DISPLAY csak akkor kap értéket, amikor az Xorg elindul, de ha pl. root-ra váltasz (ami a gtpartedhez is kell), a root már nem örökli a DISPLAY értékét. A változó üres, így semmi nem tud elindulni.

    Az export paranccsal megadhatod neki azt, ami a normál user DISPLAY-e (0:0 vagy 1:0), akkor jó lesz. Hogy globálisan hogyan lehetne ezt megcsinálni, nem tudom, sokat próbálgattam, de sehogy sem működik.

    Mod: az xhost + nem ezt engedélyezi, és szerintem biztonsági okokból nem jó használni.

    Sipi

    [Szerkesztve]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák