Új hozzászólás Aktív témák
-
--Disztroj--
senior tag
Nagyon sokan könnyebbültünk most meg
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
arnyekxxx
veterán
huh ez izgalmas volt, a szivem alig birta a stresszt
-
Somatom
veterán
Micsoda meglepetés! Erre senki sem számított.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Steven
addikt
Pedig milyen jót tenne az embereknek ,ha leállna szerintem. Világ szebb helyé változna.
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
L3zl13
nagyúr
Kíváncsi vagyok mennyi idő után derül majd ki, hogy az amerikai szervek sz@rtak az egyezményre és turkáltak az EU-s álam polgárok adataiban.
Aki hülye, haljon meg!
-
Aurig@
őstag
Már azon voltam, hogy eret vágok, hosszirányba.
<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>
-
kilua
senior tag
Én is csináltam egy kamufiókot csak hogy lássam mikor kíváncsiskodnak, eddig nem volt ilyen.
De akit zavar hogy elvileg valódi nevet kéne megadni annak van sok más oldal is.
-
-
btprg
senior tag
válasz aprokaroka87 #16 üzenetére
Én nem szoktam az autó megvétele vagy eladása után azonnal kidobni a kukába az adásvételit Szóval ez hogy nem történik tárolás nem feltétlenül igaz.
Ettől függetlenül pofátlanságnak tartom hogy egy ilyen faszbukk azt képzeli hogy neki joga van ehhez.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
mepet
addikt
"Ez pedig azt jelenti, hogy alaptalanná válnak a Meta eddigi fenyegetőzései, amelyek szerint Európában leállítják a Facebookot."
Ennel a mondatnal hangosan felrohogtem. Jajj, csak azt ne! Olyan fenyegetve ereztem eddig magamat. -
stellaz
veterán
"Ez pedig azt jelenti, hogy alaptalanná válnak a Meta eddigi fenyegetőzései, amelyek szerint Európában leállítják a Facebookot."
Mintha eddig lett volna alapja. -
fairi
addikt
válasz #54625216 #13 üzenetére
Ez két tűz közti helyzet.
Mivel ha sose kérnek személyes adatot, akkor bűnözök, csalók és perverzeknek és jó ksi terep. Gyűlöletesedről meg ne is beszéljünk.
Mikor valamit eladók Fb marketen, kb első páróra abból áll hogy botok írnak rám és bankkártyaadataimra halásznak. letiltod generál új profilt és ennyi. Vagy rég halott lopott fiókokkal dolgoznak. Utána valami szexi csajra cserélik a profilképet, mert hátha ennek hatására ráklikkelek a linkjükre. Add meg az email címet, ez már nagy fejlesztés.
Persze oly időszak volt mikor random profilok akartak szexchatelni, nem tudom honnan szedték, hogy erre vágyok, de pár kör jelentgetés után leszálltak rólam.Fb levő profilok jó része kamuprofil vagy inaktív profil, személyes adataim sose kértek tőlem Fb-n. Profilokat valódi személyes adatokkal kellene megtámogatni, nehezíteni a csalók dolgát. Csaló ellopja a profilt, első akciója után, menne a kérdés, ki is vagy te?
Bármely jó szándékod van, hogy cégektől védd a személyes adatot, ebből a közönséges csalók profitálnak legtöbbet. Túl könnyű már csalni, nem is kell nagy ügyesség. Profilt gyártasz és küldöd ezerszám az üzeneteket, simán egy botot írsz rá. -
fairi
addikt
válasz aprokaroka87 #18 üzenetére
Igazából csalóknak legtöbb személyes adat nem kell.
Komolyabb dolgot akar, kell a igazolványról másolat.Egyetlen ami könnyen kiaknázható az a bankkártya adat.
-
gabor7th
addikt
A, ne már!
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Hi!King
őstag
válasz #54625216 #13 üzenetére
Érdekes, eddig pl. a következők kérték a személyazonosságom igazolását:
- Munkahelyem a felvételkor. Sőt, még diplomamásolatot is kértek.
- Bankok, brókercégek, ha számlát nyitottam. Bankok, biztosítók ha valami ügyet intéztem.
- Akitől autót vettem vagy akinek eladtam
- Csomagátvevő ponton mikor utánvétes csomagot vettem át.De még sorolhatnám.
A Facebook konkrétan viszont sosem kérte.
-
saw1989
csendes tag
Semmilyen jelentősége nincsen ott a Skype, e mail, telefon, fb-n még a képem is 10 éves.
Nyugodtan megszűnhet. -
arnyekxxx
veterán
válasz aprokaroka87 #16 üzenetére
Dehogynem. Nemrég futottam bele a 95-ben vett verdánk adásvételijébe.
Mindemellett nem tárolásról beszélt a kollega, hanem ezt írta: a facebook nem hatóság, hogy bármi köze lenne a személyes adataimhoz
Még a helyi buszosok is elkérik a személyit amikor a bérletigazolványt csináltatom. Meg az összes szolgáltató. Meg az ügyvéd ha bármilyen szerződést íratok.Erre való a személyi.
-
Alusky
aktív tag
Milyen érdekes, hogy a legnagyobb kommunikációs és közösségi portál nem fog leállni az egyik nagy kontinensen, mert se az EU-nak, se a Facebooknak nagyon nem lenne jó, az összes többi meg ValóVilág műhiszti multicégekkel. Huhh, hát ez annyira kiszámíthattlan volt, hogy leizzadtam.
Lehet siránkozni, hogy kár érte amiért nem áll le, de továbbra sem az a megoldás, hogy szántsuk be, hanem javítani, módosítani kéne. Ha beszántod jön egy másik ami ugyanilyenné nő 10 éven belül, megoldottad a problémát? Nem. Gratulálok.
Ez a dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitás koppra ugyanaz, mintha a Facebookon lennék, már meg lett említve párszor. Kicsi ország vagyunk, ugyanazok járnak oda is, mint ide vagy bárhova máshova, ne remélje azt bárki is, hogy a tényleges értelmi szint radikálisan különbözik.A személyit meg keveritek elég rendesen. A rendőrnek kötelező megmutatnod, ha kéri, akkor is ha nem tetszik, ellenkezhetsz, de akkor berángatnak. A buszsofőrnek, Facebooknak, boltosnak, autó adásvételinél nem kötelező megmutatnod, ha nem akarod és ilyen egyszerű, nyilván akkor nem kapod meg az adott szolgáltatást sem. Ugye vili mi a különbség a két opció között.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
sad_Vamp
őstag
A probléma az, hogy hiába jelented fel az egyértelműen kamu profilt (elég 3 perc görgetés és kiderül hogy a profil nagyon bűzlik) akkor sem törlik, írják az okát... de a valós ok valószínűleg az, hogy a botok, csalók és hasonló kamuprofilok nélkül, ma már nagyon gyér lenne az FB felhasználóbázisa.... kiborulna a bili, hogy X dátum óta nem hogy növekedet, de a halott profilok miatt, pont hogy csökkent az aktív felhasználók száma. (a mai fiatal srácok FB-n már nincsenek, csak a TT-ot pörgetik)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
norbi93
senior tag
kár
-
fairi
addikt
lehet olyan sokat generálnak, hogy lehetetlen hogy élő ember jusson oda, és kérjen azonosítást. Túl egyszerű létrehozni és sok a régi profil ami ellopható.
Adathalász profilok jó része feltört, olyan profil amit eredeti gazda otthagyott évek óta. Ritkán még valid vásárlás is van róla ami mondjuk 3-4 éve történt.
Fb Marketnek régen volt pontozási rendszere ami sajna megszűnt.
"kiborulna a bili, hogy X dátum óta nem hogy növekedet" sajnos ez valószínű dolog.
Állandó növekedés filozófiája hülyeség, érdeklődök száma mindig véges. -
mepet
addikt
Nem ertek egyet, az EU-nak, legalabbis az EU lakossaganak jo lenne. Megtanulnak hamar az egysegsugaruak, hogy a facebook nem az internet. Bizonyitott, hogy ezt hiszik rengetegen, hiszen mikor nem volt elerheto a facebook szervere, akkor egtek az ISP-k ugyfelszolgalatainak a vonalai es folyamatosan jelentettek be a barmok, hogy "nem megy az internet"...
-
törölt tag
" Ha beszántod jön egy másik ami ugyanilyenné nő 10 éven belül, megoldottad a problémát? Nem. Gratulálok."
Ha egy cég, sorozatos törvénysértések és lebukások után végre befekszik, az már csak azért is pozitív fejlemény, mert kijelöli az utána jövőknek a homokozó határait.
"A buszsofőrnek, Facebooknak, boltosnak, autó adásvételinél nem kötelező megmutatnod, ha nem akarod és ilyen egyszerű, nyilván akkor nem kapod meg az adott szolgáltatást sem. Ugye vili mi a különbség a két opció között."
Természetesen nem muszáj Facebookot használni, de az eléggé beszédes, hogy kb. az összes online szolgáltatás közül egyedül a facebook teszi kötelezővé, hogy a valódi adataiddal regisztrálj és hogy jogában áll azokat hivatalos okiratok bekérésével ellenőrizni.
-
dabadab
titán
Valójában az lehet a probléma, hogy a rendes moderálás rettenetesen munkaigényes és drága dolog, emiatt van az, hogy kb. egyetlen igazán nagy felületen sem működik. (A PH pl. pozitív példa, de itt a moderátorok eleve a közösség tagjaiból kerülnek ki és önkéntes (=ingyen van, a PH büdzséje nem viselné el, hogy bármi értelmes fizetést kapjanak) alapon moderálnak.)
Ehelyett van mindenféle többé-kevésbé automatizált eljárás, ami az esetek nagyon nagy részét úgy kezeli, hogy azt bármi ember látná (pont azzal a hatékonysággal, amire számít az ember), a maradékot meg túlterhelt, alulfizetett alkalmazottak kezelgetik valahogy.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
nubreed
veterán
Nahát, ki gondolta volna? Ez most nagyon "meglepett".
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
NandoXXL
senior tag
Az ellenség a tudatlanság, és a leszarom túl fogyasztás.
Autózom, utazok, vásárólok tehát vagyok.. A friss szégyen az öntisztító macskavízes szűrő betétes tál.
Ez a face csak egy eszköz, a társadalom lenyomata. Hasonló a kommentedhezNem is hülyeség a Mátrix, mehetne minden leszarom ember oda, akit meg érdekel a környezet nagyobb eséllyel tanulhatna meg újra harmóniában élni a földdel, amíg a többség rombolná virtuális világát, meg újuló energiát termelve egy zárt rendszerben..
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
L3zl13
nagyúr
"Nem is hülyeség a Mátrix"
Nem is mondott olyan baromságot Cypher. Ide a luxussal, mit érdekel, hogy virtuális valóságban van. A hülyék meg csak nyomorogjanak kint "harmóniában a természettel"...
Szét kéne nézni egy kicsit abban a nagy "harmóniában" ahol az állatok egymást ölik, éhen vagy szomjan halnak, ha valami épp nem úgy jött össze és az utódok jelentős része elpusztul mielőtt elérné a felnőttkort. És mindezz nem az ember miatt. Ez a természet rendje. Én inkább nem mennék vissza oda.Aki hülye, haljon meg!
-
emelhu
aktív tag
Ez hányadik megállapodás.... amit nem tartanak be az amcsik?
-
törölt tag
Remélem IP/DNS alapján blokkolják a Metát és az összes hozzá köthető szolgáltatást az egész EU területén a kettős mércével mért "Community" "Standard" miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest