Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz SunMount3r #62918 üzenetére

    Nem az unbalanced bemenettel van a probléma, hanem a sima (akár integrált) hangkártyákkal lehet probléma. Én még anno így használtam az első stúdió monitor páromat, s hát volt egy alapzajuk, mert a stúdió monitorok tiszta jelet kívánnak, ugyanis egyből erősítenek mindent, nincs rajtuk hangerőszabályzó, kb olyasmi a helyzet, mint amikor maxra tekert hangfalat csatlakoztatsz a a gépre. Ugye a hangfalaknál is előjön zaj, amikor maxra tekered: a forrás zaja. Stúdió monitoroknál ez a "maxra tekert állapot" az alaphelyzet. Ezért kell jó forrás hozzájuk.

    Persze a balanced kábel sem árt, mert az unbalanced bizonyos hosszúság felett antennaként működhet és befoghat mindenféle zajt. Nekem anno nagyon hosszú unbalanced kábel néha reggelente befogott valami rádiót, ami kollégiumban nagyon fasza ébresztő volt egy durvább este után. :D

    A lényeg, hogy mivel a stúdió monitorokon nincs hangerőszabályzó és rommáerősítik a kapott jelet, ezért normál hangerőn hallgatva nagyon-nagyon gyenge jel megy a kábeleken. Ennek két következménye van: mivel gyenge a jel ezért:

    1) a forrás zaja relatíve hangosabb, tehát jó forrás kell
    2) érzékenyebb az interferenciára, tehát balanced kábel kell

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák