Zimbra-disztribútor lett az ULX Kft.

Az ULX Kft. lett a Zimbra nyílt forráskódú e-mail és csoportmunkaszoftvereinek és szolgáltatásainak magyarországi disztribútora. A magyar cég nemcsak hivatalosan forgalmazza a Zimbra megoldásait, de értékesítési, műszaki és oktatási támogatást is nyújt azok viszonteladói és felhasználói számára.

A Yahoo! tulajdonában lévő Zimbra legismertebb terméke a Zimbra Collaboration Suite (ZCS), amely egy üzenetküldési és együttműködési alkalmazás. A csomag gyorsan népszerűvé vált, több mint 100 ezer szervezetnél több mint 50 millió fizetett postafiókot szolgált ki. A szoftver teljes Microsoft Exchange kompatibilitást nyújt, szolgáltatásai elérhetők ajaxos webfelületen, de telepíthető desktopalkalmazásként, mobilplatformra (Nokia, iPhone, Blackberry, Windows Mobile), és használható Microsoft Outlookból, valamint szabványos POP/IMAP és iCal/CalDav felületen keresztül is.

„Az ULX egyik célkitűzése, hogy minél több ügyfelének adja meg a lehetőséget a világ legjobb nyílt forráskódú szoftvereinek kipróbálására. A Zimbra termékeinek felvétele portfóliónkba egy természetes következő lépés volt, amely tovább építi a teljes körű nyílt forráskódú vállalati IT-infrastruktúrát, és nagyszerűen illeszkedik az ökorendszerbe” – kommentálta a bejelentést Dr. Szentiványi Gábor, az ULX ügyvezető igazgatója.

Előzmények