Hirdetés

Magyarországra jön a Windows 7 Family Pack akció

Windows 7 Family PackA Microsoft a múlt héten bejelentette, hogy az operációs rendszer kiskereskedelmi premierjének első évfordulójára ismét piacra dobja a Windows 7 Home Premium speciális kiadását, a több gépet használó családoknak szánt, kedvezményes árú Family Packet. E csomagban három darab upgrade-licenc található, melyekkel három windowsos PC-t lehet az új operációs rendszerre frissíteni. A konstrukció árszabása rendkívül kedvező: a vásárlók a három egyedi upgrade licenc árának kevesebb mint feléért – Amerikában 360 helyett 150 dollárért – juthatnak hozzá a családi dobozhoz.

A vállalat közlése szerint az akciós csomag az Egyesült Államokban október 3-tól lesz megvásárolható, de a rendszer egyéves születésnapján, október 22-én vagy azt követően „Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Ausztráliában és számos más piacon” is elérhetővé válik. Az IT café megkérdezte a Microsoft Magyarországot, hogy ezúttal a „számos más piac” között hazánk is megtalálható lesz-e, és meglepetésünkre igenlő választ kaptunk. Amint Tóth András Mihály, a hazai leányvállalat Windows-kliensért felelős üzletágának vezetője lapunknak elmondta: még az idén elérhető lesz itthon, korlátozott számban a Windows 7 Family Pack.

Hirdetés

A hír azért meglepő, mert tavaly, a Windows 7 kiadásakor Magyarországra nem jutott el a Family Pack akció, és annak idején a Vista esetében sem volt elérhető itthon ez a kedvezményes konstrukció. A hazai leányvállalat egyelőre pontos megjelenési dátumot és árakat nem tudott adni, így most csak az tudható, hogy a csomag valamikor a negyedik negyedévben jelenik meg a magyar piacon. (A dátummal kapcsolatban a cég későbbre ígért tájékoztatást – a szerk.)

A korlátozott példányszám nemcsak a hazai piacra vonatkozik, a Microsoft hivatalos megfogalmazása szerint az akció világszerte a „készlet erejéig” tart. Tavaly az október 22-én startoló egyesült államokbeli promóció december 1-jén ért véget, azaz kevesebb, mint másfél hónapon át lehetett élni a lehetőséggel. Akárcsak akkor, a cég most sem árulja el előre az akció végének dátumát.

Mivel upgrade-licencről van szó, a családi csomagban kínált Windows 7 csak legális Windows Vista vagy XP operációs rendszert futtató – és a rendszer hardverkövetelményeinek megfelelő – PC-kre telepíthető.

Frissítés: Tóth András Mihály a hír megjelenését követően arról tájékoztatott, hogy a Windows 7 Family Pack október 22-től lesz kapható Magyarországon.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények