Felkészült a WhatsAppról átköltözők tömegére a Telegram

Sokan hagyják ott a WhatsApp üzenetküldőt: a Telegram külön eszközzel várja őket azért, hogy importálhassák a beszélgetési előzményeiket.

Mióta kiderült, hogy milyen változtatásokat eszközöl a Facebook a WhatsApp adatkezelése kapcsán, sokan döntöttek úgy, hogy elhagyják az üzenetküldő platformot.

Felhasználók milliói váltanak a jelentések szerint, a hullám legnagyobb nyertese a Signal és a Telegram. Mindkettő olyan változtatásokat eszközöl, amelyek segíthetnek a régi WhatsApp-felhasználóknak. A Telegram például Android és iOS platformokra is összerakott egy eszközt, aminek a segítségével a rivális üzenetküldőkből könnyedén lehet importálni a beszélgetési előzményeket.

Mindössze exportálni kell a WhatsAppból a beszélgetést, kiválasztani a megosztási lapon a Telegramot, majd azt, hogy hová legyenek importálva az üzenetek. Elvileg a médiafájlokat is átveszi a platform, és minden átvitt tartalmat megjelöl egy címkével.

A felháborodást a WhatsApp kapcsán az okozza, hogy a szolgáltatás már megoszt bizonyos adatokat a Facebookkal (kivéve az EU-ban, a helyi szabályozások miatt). Persze később már hiába magyarázták, hogy senki nem tudja elolvasni az üzeneteket, a márka megítélésén addigra komoly csorba esett.

Azóta történt

Előzmények