Egy igen hasznos újítással érkezett meg az új Vivaldi

A böngészési előzmények kezelését a jól szervezett, testre szabható, grafikus elemekkel támogatott új funkció segíti.

Mától elérhető a Vivaldi böngésző legújabb, 1.8-as verziója, mely sok apró javítás és bővítés mellett egy komolyabb új funkciót tartalmaz, melynek neve: „History”. Jon von Tetzchner, a Vivaldi Technologies vezetője szerint szándékuk az volt, hogy a böngészési eseményeket, az online aktivitás történetét a lehető legkönnyebben kezelhetővé és jól áttekinthetővé, elemezhetővé tegyék, így az egyszerű szöveges megjelenítést részben kiváltották, részben kiegészítették grafikus elemekkel, illetve kereső, valamint elemzőeszközökkel.

Vivaldi - History
[+]

A legfontosabb újítás, hogy a böngészési történet fő nézete a naptárnézet, mely többféle lehetőséget is kínál, ezt egészítik egyéb lehetőségek, keresés, szűrők alkalmazása, grafikonok, statisztikák stb. A legnagyobb segítséget akkor adhatja mindez egy átlagfelhasználónak, ha olyan korábban meglátogatott oldalt keres, amihez nem tud jellemző keresési kifejezést felidézni, de pl. emlékszik rá, hogy pontosan mikor is navigált oda, vagy épp arra emlékszik, hogy előtte vagy utána milyen oldalakat látogatott meg stb.

Tetzchner hangsúlyozza, hogy a History által összegyűjtött adatok között sok olyan van, melyet harmadik felek szívesen felhasználnának, ám a Vivaldi elzárkózik attól, hogy ebből üzletet csináljanak, így az információk a helyi gépen tárolódnak, a böngésző gyártója nem gyűjti be őket.

Néhány további újdonság az 1.8-as verzióban:

  • „drag-and-drop” jegyzetkészítés
  • a hang némításának vagy engedélyezésének továbbfejlesztése a böngészőfüleken
  • a kezdőlap beállításának lehetősége
  • a hibernált fülek elszürkítése
  • az automatikus frissítések szabályozása Windowson

Azóta történt

Előzmények