Letölthető a Vivaldi böngésző legújabb verziója

A leglátványosabb változás a kezdőoldal testreszabhatóságának kibővítése.

A fejlesztők ma reggeltől tették elérhetővé a Vivaldi legújabb, 1.10-es változatát, melynek két fő újdonsága, hogy a felhasználói élmény javítása miatt továbbfejlesztették a kezdőlap lehetőségeit, illetve biztosítják a fejlesztői eszköztár rögzítését.

A hivatalos blogban arra hívják fel a figyelmet, hogy a legtöbb böngészőben a kezdőlap kevéssé testreszabható, így e téren is többet akarnak kínálni felhasználóiknak, egyfajta böngészős irányítópultként (dashboard) képzelik el a Start Page-et. A koncepció egyik fontos eleme – a még az Opera innovációjaként megjelent, majd széles körben elterjedt – gyorshívó, mely a leggyakrabban használt oldalak gyors elérését segíti. A Vivaldiban ez is tovább bővült, egy szintig egyesült a könyvjelző funkcióval: többféle gyorsindítási oldalt lehet beállítani, mégpedig úgy, hogy bővíthető csoportokat lehet létrehozni.

Vivaldi 1.10
[+]

Eddig az oldalak linkjeit alapértelmezésben generált bélyegképekkel lehetett megjeleníteni, de mostantól lehetőség van arra is, hogy a felhasználó ide saját képeket vagy animált GIF-eket helyezzen el. A bélyegképek számát és elrendezését is lehet módosítani, illetve van olyan opció is, amikor ezek teljesen kitöltik a rendelkezésre álló teret. Windows esetében mód van arra, hogy a beállított háttérkép jelenjen meg a gyorshívás háttereként.

Kisebbnek tűnő, de hardcore felhasználók számára valószínűleg örömet okozó (hiszen az ő határozott kérésükre készítették el) változtatás az 1.10-ben, hogy az eddig külön ablakban megnyíló eszköztárat most a megosztott képernyőn lehet rögzíteni, mégpedig oda – alulra vagy oldalra – ahová kívánjuk.

Vivaldi 1.10
[+]

Egyéb újdonságok az új verzióban:

  • az oldalpanelen a letöltések különféle attribútumok alapján, illetve manuálisan is rendezhetőek
  • a képláthatóság módosítása
  • a szintén az Opera nagy újdonságának és kedvelt lehetőségének számító, ide is átörökített kifinomult billentyűparancs-rendszer további bővítése és javítása
  • a címsorból legördülő lista tisztázása
  • az új fülek kiterjesztésekkel való menedzselése

Azóta történt

Előzmények