Hirdetés

Verseny magyar diákoknak: tervezz Google-logót!

A Google Magyarország „Doodle 4 Google – Nekem Magyarország...” címmel rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. A győztes rajz a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelenik majd meg a google.hu oldalon, a Google hivatalos logója helyén.

Amint azt közismert, a Google gyakran emlékezik meg jeles évfordulókról, személyekről, eseményekről a keresőoldalán látható logója átalakításával, és egyre gyakrabban készülnek magyar vonatkozású doodle-ök is – tegnap például a Nemzeti Múzeum volt látható a google.hu-n. A cég most meghirdetett pályázata ilyen egyedi logó tervezésére szól.

Az első hazai Doodle 4 Google verseny témája: „Nekem Magyarország...”. A vállalat azt reméli, hogy a befejezetlen mondat inspirálni fogja a diákokat arra, hogy rajzban fejezzék ki, mit jelent nekik Magyarország. A versenyre négy korcsoportban lehet nevezni. A döntőbe a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 15-15 rajz jut, melyek közül a korcsoportgyőzteseket és az országos győztest internetes szavazással választják ki. Az összességében legtöbb szavazatot kapott rajz 2011. június 15-én, a hivatalos tanév utolsó napján egy napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán (www.google.hu).

A korcsoportgyőztesek ezen felül egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztőközpontjába, Zürichbe. Az országos győztes iskolája továbbá 1 millió forint támogatásban részesül. Az eredményeket június 14-én egy díjátadó rendezvényen teszik közzé, ahol a döntőbe jutott pályázók és barátaik, szüleik, tanáraik vehetnek majd részt. A versenyen nemcsak a pályázók nyerhetnek, hiszen a Google minden érvényes beküldött rajz után 1000 forinttal támogatja a Bátor Tábor Alapítványt, mely ingyenes élményterápiás táborokat szervez súlyos, krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik számára.

A versenyről további információ annak weboldalán olvasható.

Azóta történt

Előzmények