Logótervezési verseny: „Nekem Magyarország...”

Az új vezető keze alatt egyre aktívabb magyar Google-képviselet nemcsak kampányokat, akciókat szervez, hanem egyéb hírekkel is ellátja az érdeklődőket, illetve az újságírókat.

A hivatalos magyar nyelvű blogon tegnap is egy érdekes bejegyzés jelent meg, melyben arról írnak röviden, hogy miképp készülnek a magyar vonatkozású doodle-ok (amiket az elterjedt „gugli” mintájára nyugodtan hívhatnánk „dudlinak” is, bár ettől a márkáért felelős vállalati jogászok valószínűleg ingerültek lennének), vagyis azok a Google nevével eljátszó grafikák, amik a keresőoldalon jelennek meg egy-egy nevesebb évforduló napján.

Habár ezeket általában a cég profi grafikusai készítik a marketinges szakember javaslatára, előfordul, hogy más forrásból szerzik meg a doodle-t. Az egyik útja ennek egy pályázat, egy olyan, amilyenre április 16-áig még lehet jelentkezni nálunk is.

A „Nekem Magyarország...” témájú versenyről márciusban  mi is hírt adtunk: a rajzpályázatra általános és középiskolás diákok jelentkezhetnek. A győztes rajz a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelenik majd meg a google.hu oldalon, a Google hivatalos logója helyén.

A tegnapi blog beszámol arról, hogy eddig már 700 iskola és ezen felül 1000 szülő nevezett a versenyre, amelynek fontosabb határidői: 2011. április 16. éjfél –  az internetes regisztráció határideje, illetve 2011. április 20. – a rajzok postára adásának utolsó lehetséges napja. A legjobb rajzok közül június első hetében az internetezők szavazatai alapján választják ki a győztest. Rajta kívül a korcsoportgyőztesek is értékes nyereményekhez jutnak hozzá.

Azóta történt

Előzmények