A UPC nagyfőnöke avatta fel az új hálózatot Monoron

A vállalat eddigi legnagyobb hálózatfejlesztési beruházása folytán a jelenleginél akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat tud biztosítani a szolgáltató Monoron és a környező településeken.

A Liberty Globalnak, a UPC Magyarország anyavállalatának a technológiai vezetője Balan Nair fél napos látogatásának célpontja a Pest megye keleti részén fekvő Monor volt tegnap, ugyanis a kisváros különös szerepet foglal el a UPC életében, hiszen a vállalat 2016 októberétől nagyszabású hálózatfejlesztésbe kezdett Monoron és a környező településeken.

Hirdetés

A több milliárd forintból megvalósuló beruházás keretében 500 Mbit/s átviteli sebességre képes optikai hálózatot építenek ki, amely a széles sávú internet mellett innovatív szolgáltatásokat is elérhetővé tesz a helyi előfizetők számára.

Magyarországon most először jár a Liberty Global képviseletében ilyen magas rangú vezető. A világcég technológiai vezetőjeként Balan Nair irányítja 14 országban a több mint 27 millió ügyfelet kiszolgáló, több millió kilométer hosszúságú infokommunikációs hálózat és a hozzá kapcsolódó technológiai funkciók üzemeltetését. A vezető Pogácsás Tibor államtitkárral és Zsombok László polgármesterrel folytatott megbeszélést Monoron, majd egy előfizető otthonába látogatva, közösen kötötték be és avatták fel az új és korszerű szolgáltatásokat és akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat biztosító, szupergyors internetet és digitális televíziós szolgáltatást.

A hosszú távú, több milliárd forint értékű beruházás megvalósítása 2017-ben folytatódik. A körzetben először Monoron kezdődnek meg a fejlesztési munkálatok, ahol a UPC az év végéig közel tízezer háztartásban teszi elérhetővé az új hálózatot. A korszerűsítésnek köszönhetően a településeken is rendelkezésre áll majd a UPC országos digitális kínálata, így nemcsak a szupergyors internetet, de a teljes HD minőségű televíziós csatornaválasztékot és a digitális tv szolgáltatásokat is elérhetik az előfizetők. Elérhetők lesznek a vállalat olyan szolgáltatásai is, mint a közelmúltban bevezetett Műsorvisszanéző funkció, a televíziós tartalmak mobil elérését biztosító Horizon Go vagy a MyPrime interaktív videotéka. Az itt élők ugyancsak csatlakozhatnak majd az országosan 430 ezer, Európa-szerte pedig több mint 6 millió ponton elérhető ingyenes UPC Wi-Free közösségi Wi-Fi hálózathoz.

Azóta történt

Előzmények