Új hozzászólás Aktív témák
-
xmaas
őstag
Jol csinaljak, a netjuk is eleg korrekt sebbeseg szempontjabol szoval hajra, ha nem lett volna a UPC meg mindig 1-2 MB letoltesnel tartanank 10 ezer forintert ahogy kedves Telekom tolta evekig (regi szep idok).
Meg ami kene a jo arversenynek az a DIGI ha elterjedne meg jobban novelnek a halozatukat hogy elerhetok legyenek tobb helyen akkor lenne igazan jo a felhasznaloknak
-
PrometheusX
aktív tag
-
A net jó, a tv-n szedik vissza az árelőnyt.
A "kiváló évet zártak tavaly"-ról azért én megkérdezném az ügyfeleket is.
Az ügyfélszolgálat továbbra is csapnivaló, hosszas várakoztatás után kb. annyit tudnak a droidok, hogy áramtalanítsam a DVR-t/modemet, és firmware-t frissítenek rajta.Meg ugye a közmondásos áfacsökkentés, amivel egyidejűleg "véletlenül" épp annyival csökkentik a listaárhoz képesti kedvezményemet, mint amennyit engedniük kellett volna az árból.
A tej élet, erő, egészség.
-
őstag
válasz PrometheusX #3 üzenetére
Én laktam olyan lakásban, ahol elérhető volt mind a három szóban forgó szolgáltató.
A UPC egyáltalán nem próbálkozott helyi akcióval. Ugyanannyiért adta a szolgáltatásait, mint bárhol máshol.
A Telekomnak egy ideig volt helyi kedvezménye, de azt is később eltörölték. Illetve egyszer bekopogott egy Telekomos, és próbált egyedi ajánlatot adni, de képtelen volt a digihez hasonló ár/érték arányú csomaggal előállni.Így maradt a digi.
Később egy másik lakásban csak UPC volt elérhető. Igaz maxos csomagunk volt, három TV-vel (1500 Ft volt havonta csak a kártya egy TV-hez), de akkor is ... közel 15000 Ft-ot fizettünk havonta. Ilyen árakkal még jó, hogy jól zárták az évet. Tőlük már csak a Telekom a rosszabb. Vidéken, a 10 mbps-os ADSL kapcsolatával, mikor már 4G-n 40 mbps-ot mérek beltéren a telefonommal.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
cinemazealot
addikt
Igen, az nekem is feltűnt, hogy december óta változatlanok a UPC internet árai, míg a T az áfacsökkenésre hivatkozva láthatóan csökkentette azokat. De ahhoz képest, hogy korábban a fentiekért 4720 Ft-ot fizettem, most pedig "csak" 4386 Ft-ot, még így is röhej, hogy a többszörösét (első fél évben 2,5-szeresét lefelé, 5-szörösét felfelé) kapom a UPC-től ~3/4 áron.
Ügyfélszolgálat szempontjából a T ugyancsak hasznavehetetlen, de a szakik, akik kijönnek a komolyabb esetekhez, legalább készségesek és jó arcok. Azért arra kíváncsi leszek, hogy a UPC utóbbiakból mennyire van ellátva, ha beüt a ménkű.
(#8) Shade45
Piciny falunkban idáig Telekom monopólium volt, esély sem volt más szolgáltatásra, csak az ő rezükre és koaxukra (pedig kínomban néztem már mokrohullámú meg műholdas net szolgáltatásokat is). Aztán amikor november-december környékén megláttam a UPC embereit az oszlopokon, a seggemet a földhöz verdestem, úgy megörültem. Digiről egyelőre még álmodni sem merek.[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz cinemazealot #2 üzenetére
Nálunk a Diginél asszem ~2.000 Ft a net és 100/10 Mbps-os kapcsolat.
Szóval ja, elég gáz amit a Telekom művel...
-
DeFranco
nagyúr
a digi azért tud olcsó lenni, mert oda megy, ahol három marék sósropiból megoldja 500 új előfizető bekötését. jellemzően panelek, max. lakóparkok. ezeknél még infrastruktúra se kell, mert elvezetgeti a kábelt a távfűtés csövek mellett. nincs kábelfektetés, nincs földmunka, aszfaltozás, stb. max. oda telepít ritkásabb övezetekbe ahol kénytelen valami vállalás miatt.
beruházás nélkül könnyű olcsónak lenni.
ettől függetlenül persze jó lenne ha erősebb lenne az árverseny, de nem azonos pályán versenyeznek az upc-vel meg a t-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Pl. felkapkodni azt a nyomorult telefont <15 perc alatt. (Ez nyilván nem a konkrét droid hibája.)
Vagy tisztában lenni annyira a cég szolgáltatásaival, hogy ne nyisson rá hibajegyet, ne küldjön ki szerelőt (akire várni ugye nekem is egy elcseszett fél nap), aki aztán elmondja, hogy "hát ez ilyen, ez van".
Vagy a számottevő ügyféligényeket továbbítani felfelé. Gondolok itt akár a csatornák "az én kényelmemet szolgáló" lecserélésére, akár arra, hogy a set-top boxokon még mindig nem lehet csatornánként kapcsolni a gyerekzárat. Amit ők x éves korhatárosnak sorolnak be, arra vonatkozik csak a limit. Hogy az előzetesben ömlik a bél, az mehet nyugodtan. Ha nem szeretnék reklámok közé elszórt agresszív rajzfilmeket engedni a kölöknek, akkor így jártam, hiszen az (elvileg) gyerekcsatorna. Stb.
A tej élet, erő, egészség.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kár hogy nem céljuk az országos lefedettség. Erre sosem lesz se UPC, de DIGI. Számunkra olyan ez a két cég, mintha valahol az USA-ban működnének, álomországban. Itt meg marad a magyar rögvalóság a Telekom és PR-Telecom részvételével.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #7 üzenetére
No, friss fejlemények: Asszonnyal elmentünk sétálni és hogy, hogy nem, pont összefutottunk egy UPC-s üzletkötővel, aki népszerűsítendő a frissen beköltözött szolgáltatót, épp járja a falunk utcáit. Olyan akciós (2 éves hűségidejű) 120/10 Mbps-os ajánlatot dugott az orrunk elé, ami 12 hónapig 1000 Ft, aztán további 12 hónapig 6000 Ft. Azaz átlagosan 3500 Ft/hó. Sőt, tudna még faragni a díjból, ha nem élünk ezzel a differenciált díjszabással, hanem egyenletes havidíjra szerződünk. Alakul ez...
-
MrSealRD
veterán
Azért van UPC-nek bőven árnyoldala... 2 év hűség lejárta után már 1,5 év telt el határozatlan szerződéssel mert nem tudok náluk újra aláríni még egy percet sem mivel 3 áremelés után is olcsóbb mintha most kötnék 2 év hűséggel az utcáról beesve. Pedig csak egy 120-as netcsomag van... Azt adminisztrációs hibáikról inkább nem is kezdek el írni.... Szóval nem csoda ha növekedni tudtak, ilyen árak mellett. Pont emiatt néztem át a lehetőségeket. Telekom csak akkor ha fegyverrel kényszerítenek. Digi meg érdekes módon a 10m-re lévő szomszéd épületben van, nálunk nincs. Visszasírom a Digi-t, mert annak idején költözés előtt évekig az volt és alig volt velük gond... A jelenlegi összegből kijönne náluk egy dupla ekkora net + TV + telefon...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
CMST2015
tag
ADSL-t upc 2017 év végéig lekell bontania arrol érdekes nem olvastam semmit pedig van hivatalos PDF file róla kint a neten benne van a városok listája ahonnan pucolhatja le az oszlopokrol magát
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
A Digi olcsóbb, a T és az Invitel pedig általában drágább, mint a UPC. Viszont utóbbi cégnél sokszor van igen jó ügyfélmegtartó ajánlat az ügyfélszolgálat tarsolyában. Én pl. hűségidő lejártakor váltani akartam (tényleg, mert volt egy igen olcsó, egyedi ajánlat az Inviteltől, "csak" a net lett volna lassú), erre azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy Digital Gold + 30 Mb/s-os net (nekünk bőven elég) + telefon = 5.500,- Ft / hó. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó ajánlat - esetleg a Digi tudna jobbat, de ők sem sokkal, és a csatornakiosztásuk szerintem sokkal rosszabb, mint a UPC-é (ez szubjektív magánvélemény, kéretik nem ráugrani ).
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
Fitzgerald
veterán
Nekik biztos kiváló volt. Nekem mint UPC user, nem annyira.
-
tomp
félisten
jelentős fejlesztéseket hajtottak végre
Tv fronton bevezették a hightech hipercsúcs eszközt amit az elején csak "A jövő" címmel említettek de elég gyorsan elfelejtették marketing oldalról mert bukta lett. Ez nem más mint a Horizon rezsó azaz izé box. -
Rodi 4.80
senior tag
válasz cinemazealot #2 üzenetére
A T azért ilyen drága, mert
leki kell fizetni a közös képviselőket azokban a házakban, ahol mást akarnak a lakók.[ Szerkesztve ]
-
-
-
imibogyo
veterán
Akkor ebből a rengeteg bevételből, lassan be is fejezhetnék a 29-es körzet megreformálását, mert kicsit vicces itt a hsz.-ek között is olvasgatni a 30-100+ Mbit-es csomagokról pár ezer forintért, miközben én 6500 Ft-ot fizetek a 8 Mbit-es csomagért (sajnos még él a hűségem 2 hónapig).
Mondjuk most úgy látom, hogy 4790 Ft-ért 12/1,5-es csomagjuk is van már, de ez azért még mindig messze van attól, amit a fővárosban használtam. Ott valami 4900 Ft volt a 120-as csomagjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Emődi
csendes tag
Székesfehérvártól 15km-re található kicsiny falum. 6000 Ft-ért van egy 10/1-es netem a t-től. Felhívott tőlük egy kedves munkatársuk, hogy a hálózatfejlesztésük keretében ezt feltolnák 60/20-ig. Na mondom ez jól hangzik, és korlátlan? Persze persze mondja rá a nő. Rá 2 hétre még sehol senki sebesség nem változott. Bementem fehérvárra ahol felvilágosítottak, hogy 50gb-ig 60mb a sebesség utána visszalassítják. Miután kifakadtam magamból és felhoztam a fogyasztóvédelemet vissza hallgattuk a beszélgetést amit a munkatársukkal folytattam. Ennyit a t korrektségéről... upc vagy digi jöhetne. 😁
-
őstag
Bár a cikk elsősorban a UPC-ről szól , de úgy árzem ez is idevág.
Minden fórumon közzéteszem a negatív tapasztalatom az Invitellel kapcsolatban .
Kerüljétek az Invitelt !
Egyáltalán nem ügyfél-centrikus , önkényesen kiveszi a kínálatából az elsőrangú csatornákat és helyette a Vajna érdekeltségébe tartozó kúltúr-hulladék csatornákat teszi be.
Hűségidő alatt 4500 Ft-ról 7250 Ft-ra emelték a szolgáltatás díját - csak úgy1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
Tigerclaw
nagyúr
Sajnos minden cég azonnal kihasználja ha nincs komolyabb elérhető konkurens, illetve persze egymáshoz áraznak. Ezért vannak akár 10x -es vagy nagyobb árkülönbségek az egységárban (Mbps-re lebontva). Az ilyen rablótarifákhoz képest még talán az otthoni mobilnet is olcsóbb és persze gyorsabb, csak talán kevésbé stabil és megbízható.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
imibogyo
veterán
válasz Tigerclaw #27 üzenetére
Igen a mobilnet lehetne alternatíva, de a forgalomkorlátozás miatt mégsem az, valamint a feltöltési sebesség is eléggé gyenge. Én munkára is használom a netet, néha havi több-tíz GB méretben, szóval ez az út annyira "nem gyerebe". Arról nem is beszélve, hogy mobilnettel valószínűleg a gatyám is rámenne az ekkora átlagos havi adatforgalomra.
Az elmúlt bő 10 évben a fővárosban éltem (előtte a 29-es körzetben vagy 20-at) és hozzászoktam a jóhoz. Reménykedtem benne, hogy ennyi idő alatt felhozták a "vidéki net" színvonalát is, de tévedtem. Nagy pofon volt. Mondjuk most megígérték, hogy 2018 elejére itt is elterjesztik a Fiber csomagokat, de hiszem, ha látom. Az, hogy egy-két várost most mutatóban megcsináltak, az nekem nem jelent semmit sem... Már nem hiszek nekik...
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ezért hozták létre a kifejezetten otthonra szánt mobil net csomagokat. Itt van egy pár csomag:
Voda: [link]
Telenor: [link]
A Telekomnál nem tudom, van-e ilyesmi.Árban hasonló, elméletileg sokkal gyorsabb fel és le is és a limit is tolerálható. Olyan helyen ahol a Telekom csak 7-8Mbs-t tud produkálni, akár lehet alternatíva is.
Persze nem mondom, hogy az év ajánlata, de legalább konkurenciát jelent olyan helyen, ahol nincs Digi vagy UPC.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest