Torrent oldalra csapott le a holland jogvédő

Múlt hét végén a holland szerzői jogvédő szervezet, a BREIN benyújtotta követeléseit egy illegális BitTorrent oldal üzemeltetőjének. Az oldal közel 2000 linket kínált a látogatóknak, melyekről filmeket – néhány hivatalosan még meg sem jelent alkotást –, televíziós sorozatokat, zenéket és számítógépes játékokat lehetett letölteni.

Az oldal 20 esztendős gazdája Helmond városában él, és a Torrentit.com oldalt korábban 123torrents néven üzemeltette. A Torrentit működését a BREIN bejelentésére már korábban is letiltotta a holland tárhelyszolgáltató. Ezután a szájtot áthelyezték egy malajziai szerverre, és onnan folytatta tevékenységet, miközben az operátor 30 ezer euróért próbálta eladni az oldalt.

A BREIN most az illegális tevékenység megszüntetését, a szerzői jog betartását, napi 20 ezer eurós büntetést, és a teljes profitot követeli. Amennyiben az operátor nem teljesíti a BREIN követeléseit, beidézik, és feltehetően vádat emelnek ellene a bűnüldöző szerveknél. A BREIN fenntartja magának a jogot a kártérítés, valamint a profit teljes összegére.

Azóta történt

Előzmények