Torrentcsúcsot döntött a Trónok harca évadzárója

A Trónok harca tévésorozat negyedik évadának tizedik része, az évad utolsó darabja olyan népszerű volt a filmhez a torrenten hozzájutók között, akkora volt az érdeklődés, hogy új letöltési csúcs született: amint hozzáférhetővé váltak a fájlok, egyszerre 250 ezer ember töltötte le, illetve osztotta meg őket, az első 12 órában 1,5 millióan töltötték le, és a várakozás szerint a következő napokban ez a szám eléri a 7,5 milliót – írja a TorrentFreak.

A korábbi rekordot is a „Game of Thrones” tartotta, akkor körülbelül 200 ezer ember vett részt a fájl megosztásában. Most a többség a kisebb felbontású (720p) változatot kívánta megszerezni (kb. 108 ezer BitTorrent-felhasználó), a nagyobb felbontásra (1080p) jóval kevesebben, kb. 24 ezren hajtottak.

Game of Thrones

A 12 óra alatt lezajlott másfél millió letöltés körülbelül 2000 terabájtot, azaz 2 petabájtot jelent. Amennyiben a trend marad, és elérik a 7,5 millió letöltést, akkor a Trónok harca lesz a tévéműsorok kategóriájában a „torrentkirály”.

A sorozat egyébként az egész világon népszerű, de különösen sokan töltötték le az angolszász államokban: Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában.

A TorrentFreak megemlíti, hogy a cég nem aggódik a kalózkodás miatt, sőt. Jeff Bewkes az HBO anyacégének, a Time Warnernek a vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a letöltések nyomán szaporodtak az előfizetőik, mivel ha egy műsoruk megkapja a „legtöbbször letöltött” címkét, az többet ér reklámszempontból, mint ha a darab mondjuk Emmy-díjat kapna.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • DOS-on íródik a Trónok Harca

    George R.R Martin egy amerikai talkshow-ban beszélt arról, hogy két számítógépet használ, és a munkára befogott darab bizony még mindig DOS-t futtat, internetkapcsolat nélkül.

  • Most még kis probléma: a könyvtorrent

    A digitális könyvek megszerzésére koránt sincs akkora igény – egyelőre –, mint a menő filmekére. Ám itt is jelentős mértékben tapasztalható a torrentezés mint beszerzési forrás.