Hozzászólok Aktív témák

 • tecsu

  addikt

  Ehehe
  Ja, de ez nem trollkodás, hanem nem vágtam pontosan mire érted.
  Ráadásul a rendszert átlátni úgy lehet, ha összehasonlítod másokkal.

  Mert ugye sokan szidják az átalányt, de az amerikai típusú szisztémát azért senki sem szeretné!

  https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 • #09819904

  törölt tag

  1. A szoftverek (és itt most nem bontanám le, hogy Photoshop vagy Windows), az nagyon régóta egy olyan dolog volt, hogy a legtöbb embernek - tisztelet a kivételnek -, letöltött crackelt, aktivátoros verziója van!
  Ennek oka egyrészt a munkanélküliség vagy az alacsony bér. De ne menjünk mélyebben bele politikailag! :)
  A másik oka pedig az, hogy hozzáférhető lett!
  Anno ugye el kellett menni valamelyik videotékába, számítástechnika boltba ahol átírták a dolgokat CD-re. Emlékszem amikor 30 percet kellett várni egy CD-re! :)
  Aztán ugye elterjedt az otthoni internet, majd ennek köszönhetően a letöltés is. A "Hogyan tudok letölteni...?" kérdésre a Google számtalan találatot ad ki! Nem is kell már fórumokhoz csatlakozni, hiszen évek óta ott hevernek a kész válaszok.

  2. Zenét és filmek akik letöltenek, azok többsége csak belső berkekben osztja. Pl. havernak átadja pendriveon, mert szarabb a nete. Megnézik családdal! De úgy komolyabb dologba nem mennek bele!
  Persze van egy réteg aki még máig csodaszép borítót és lemezképet nyomtat lézernyomtatóval, aztán piacokon árusítja "eredetiként". Persze, ilyen is van! Mindaddig amíg meg nem bukik! :)

  Emellett nyilván maga a kényelem is amiről írsz szerepet játszik abban, hogy elterjedt a letöltés! A nép elkényelmesedett! Mára nem sokan fogják magukat és mennek el kajáldába. Online rendelnek, mert kényelmes. Pendrive, külső HDD váltotta fel a CD-t, majd a DVD-t és a BD-t az ára miatt!
  Elterjedtek az USB-s TV-k, meg az olcsóbb Divxes USB-s lejátszók.
  S persze az is tény, hogy egy idő után a lemezeket tárolgatni már külön háztartást igényel. Én személy szerint amit tudtam elajándékoztam vagy eladtam! :)
  (Jó, hogy beszélünk róla, mert van még jó pár a szekrénybe amit ismét felteszek az Hardverapróra majd! :) )

 • tecsu

  addikt

  Én mellesleg, teljesen meg vagyok elégedve az egész jogi szabályozással ill. a hatóságok szokásaival.
  Ennél sajnos csak rosszabb lehetne.

  https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 • tecsu

  addikt

  Az igaz, hogy nem Magyarországon élek, de úgy használom a rendszert, mintha ott élnék. ;-)

  https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 • #09819904

  törölt tag

  Dr. Ibolya Tibor elég szépen levezeti a dolgokat a torrentről és úgy a szerzői jogról ITT:
  http://ibolyatibor.atw.hu/Sajat/7.pdf

  Idéznék belőle egy kis kedvcsinálót:
  "Írásommal arra szerettem volna rávilágítani, hogy a fájlcserélő programokat használók nem
  tekinthetők automatikusan bűncselekményt elkövető potenciális gyanúsítottaknak, ezért az
  ellenük történő általános büntetőjogi fellépés nem indokolt, de nem is lehetséges.
  Az audiovizuális művek letöltése Magyarországon legális, a feltöltés (a nyilvánosság felé történő közvetítés) pedig egyrészt bizonyíthatatlan, illetve rendkívül költséges bizonyítással jár, másrészt a vagyoni hátrány okozását, mint eredményt ekkor sem lehet megállapítani, az elmaradt vagyoni előny konkrét összegének hiányában.

  Az egyes felhasználók elleni büntetőeljárások megindítására a fenti bizonyítási nehézségek miatt nem látok lehetőséget, épp ezért indokolatlan és érthetetlen a torrent trackerrekkel szembeni nyomozó hatósági fellépés.

  Ezzel szemben azonban, mivel a társadalomra veszélyessége jóval nagyobb, a bizonyítása viszont jóval könnyebb a nyomozó hatóságoknak az FTP szervereket működtető, több száz terabyte jogvédett anyagot sms-weben keresztül letölthetővé tévő és ebből havonta milliós hasznot húzó kalózok elleni fellépése lenne
  a továbbiakban indokolt.
  A számítástechnika ilyen irányú gyors fejlődése kétség kívül nehéz, olykor méltánytalan helyzetbe hozta a szerzői művek jogtulajdonosait.

  Azonban az állampolgárok tömegeinek kriminalizálása helyett a szerzői jogok érvényesítésének új lehetőségeit kellene inkább megnyugtató módon rendezni, mert a razziák és egyéb hatósági fellépések szemmel láthatóan kudarcot vallottak, az egyre modernebb fájlcserélő módszerek elterjedését pedig ilyen
  eszközökkel egyébként sem lehet eredményesen megakadályozni."

 • zzoltan2014

  tag

  És mi van akkor, ha az indexen megnézek egy beágyazott indavideós klippet, amiket 99%-ban a Youtube-ról LOPNAK le az indexes tolvajok, a jogtulajdonos engedélye nélkül?

  Pl. ez:
  http://index.hu/mindekozben/poszt/2014/04/29/itt_a_facebook_uj_sztarja_nem_hinne_milyen_hang_szorult_ebbe_a_vegzos_gimnazistalanyba/

  Nem hiszem hogy a minnessotai tinédzser az indavideóra töltötte fel a saját előadását.

 • #09819904

  törölt tag

  Szerinted, ha már publikusan elérhetővé tette, mennyire fogja zokon venni, hogy még kb. 500 helyen megosztják? :U Nem pénzért publikálta! Neki ez csak jó, hiszen ingyen reklámról beszélünk.
  Nyilván a VEVO-s videók már nem fognak ilyen sűrűn máshová felkerülni. De ugye a VEVO nem is az amatőrök home videójáról szól! :)

  Azt amúgy mégis mire alapozod, hogy az Indavideóra a Youtuberól lopták? :U Tudod, ha valamit állítasz azt tudd is bizonyítani! Addig rágalmazásról beszélünk!
  Beszerezhette a feltöltő akár torrentről is!

  De, ha téged ilyen brutálisan zavar ez a videó, jelezd a lánynak e-mailben! Kíváncsi lennék, hogy mennyire érdekelné az Index.hu?! :D Már látatlanba merném fogadni, hogy vagy örülne neki, hogy ebben az országban is cikket írnak róla, vagy mélységesen tojik rá!
  Azt is erősen kétlem, hogyha a szülei megtudnák akkor egyből ügyvédért rohannának a kieső jogdíjak miatt!

  Inkább olvasgass jogszabályokat és igyál egy kávét!

 • zzoltan2014

  tag

  "Szerinted, ha már publikusan elérhetővé tette, mennyire fogja zokon venni, hogy még kb. 500 helyen megosztják? "

  Ha egy filmet már 100x lejátszottak a tv-ben, azt szabadon feltölthetem az internetre?
  Nem.

  "Neki ez csak jó, hiszen ingyen reklámról beszélünk."

  A photoshopnak is jó, ha egy egyetemista lelopja, nem?

  "Inkább olvasgass jogszabályokat és igyál egy kávét!"

  Jogszabály nem tesz kivételt egy amatőr előadó és egy véprofi zenész, mint pl. Zámbó Jimmy között. Mindkettőt megilletik a szerzői jogok védelme, amelyet se a torrentező vérpistike, se egy hiéna médiacég nem sérthetne meg. Persze a gyakorlatban vannak egyenlőbbek.

 • #09819904

  törölt tag

  Olyan jó, hogy ilyen brutálisan objektívan hasonlítod össze a dolgokat! :U
  Ha a Te logikádból indulunk ki, akkor a CBA-t azonnal bírságolja rommá valamelyik jogvédő, mert a párizsijuk cimkéjén microsoft sans serif betűtípust használnak, és 100%, hogy nem kértek engedélyt a Microsofttól, hogy ilyen betűtípussal írhassanak!

 • djculture

  félisten

  Te se kaptál engedélyt rá hogy egy nyilvános fórumon írhass róla.. Az összes internet felhasználót belehetne perelni különben ilyen felfogással:)

 • zzoltan2014

  tag

  "Te se kaptál engedélyt rá hogy egy nyilvános fórumon írhass róla.. Az összes internet felhasználót belehetne perelni különben ilyen felfogással"

  Az, hogy írok róla, az nem sérti a szerzői jogot.

  pszichiáter:
  " akkor a CBA-t azonnal bírságolja rommá valamelyik jogvédő, mert a párizsijuk cimkéjén microsoft sans serif betűtípust használnak, és 100%, hogy nem kértek engedélyt a Microsofttól, hogy ilyen betűtípussal írhassanak!"
  Ha védi a szerzői jog az adott betűtípust vagy pl. céglogót, és a használatára sem kapott engedélyt (pl. a szövegszerkesztő licence-n keresztül, akkor bizony perelhetne.
  Ahogy pl. perelnek is, ha az egyik cég lemásolja a másik betűtípusát.

  A lényeg az, hogy a nagy jogvédők talán a profitorientált médiumokat baszogassák a torrent helyett. Kifejezetten irritáló, hogy az index és társai szinte minden videót lelopnak és feltöltenek a saját fos indavideójukra (ami mögé már nem képesek normális szervereket pakolni). És ugye ezt üzletszerűen, nyereség céljából teszik, vagyis a magáncélú másolás ebben az esetben fel sem merülhet.

 • djculture

  félisten

  Hogyne sértené youtube pl egy csomó videot törölt amiben filmeket elemeztek mindenféle kép vagy video részlet nélkül. Az egyik nagyobb blogos magyar filmes csapat is érintett volt, pedig csak annyit csináltak hogy a oscar dijakat kapott filmeket elemezték.Bizonyos blogokra is rámozdult a riaa.ahol zenéket albumokat elemeztek.
  Azért bizom benne hogy ennek megállj lesz parancsolva mert ha így folytatódik minden fórum meg blog meg minden átmegy a darknetre, itt a fórumon is beszélgethetünk az időjárásról meg egyebekröl mert annak még nincs tulajdonosa igy nem jogvédett.

  [ Szerkesztve ]

 • zzoltan2014

  tag

  NEM, nem sérti a szerzői jogot a kritika.

  Ennek ellenére a youtube saját döntésével törölhet bármilyen videót. De ez nem szerzői jogi kérdés, hanem a szolgáltató saját döntése.

 • bullseye

  addikt

  A YT fizet a reklámbevételből az eredeti művek jogtulajának/közzétevőjének. Ha nem ott nézed meg a videóját, nem ketyeg a mérő.

  Ez is az a tipikus eset, amivel minden oldalról visszaélnek, egyrészt ott vannak a reuploadok ezerrel, másrészt meg teljesen tisztességes videókat kapott el a rendszer pár másodperc kép vagy hanganyag alapján, és sokszor nem is engedte vissza a "jogtulaj", csak hogy neki jöjjön a pénz.

  'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

 • #09819904

  törölt tag

  Végül is magánterület! Onnantól a szabályokat is Ő hozza! :)
  Na, de mint mondtam, ennyi erővel egy betűhasználatért is lehetne bírságolni. Meg mondjuk ki bátran, minden baromságért!

 • arnyekxxx

  addikt

  "Szerinted, ha már publikusan elérhetővé tette, mennyire fogja zokon venni, hogy még kb. 500 helyen megosztják? Nem pénzért publikálta! Neki ez csak jó, hiszen ingyen reklámról beszélünk."

  Nono, manapság egy sikeres homevideóval jol lehet keresni a YT-on, szoval ha tizezer Magyar Béla az indára átlopott verziót nézi meg az eredeti helyett az simán lehet anyagi veszteség a srácnak. Az index meg nem jófejségből tolja az indás verziót , hogy tehermentesítse szegény google szervereit hanem azért mert akkor nála csörög a reklámkassza.

  [ Szerkesztve ]

 • priti

  addikt

  Ez az egész, hogy a legnagyobb jogász koponya sem tudja megoldani ezt a dolgot az magára a gyártásra és a technológiai fejlettségre vezethető szerintem vissza. Egyszerűen az a tény, hogy elértünk arra a fejlettségi szintre, hogy a legnagyobb lúzer is képes tökéletes másolatot gyártani, létrehozni saját tulajdonaként, legyártani, mert meg tudja vásárolni az ehhez szükséges effektíve termelő gépet és az alapanyag végtelen mennyiségben áll rendelkezésre eredményezi azt, hogy piaci szempontból totál értéktelenné vált, amit a tulajdonos kínálni tud. Azok a bitek nem kellenek a kutyának sem annyiért. Mindenki legyártja magának a saját elektromos energiájával, a saját gépével. Pontosan értették ezt még az elején, hiszen erről szólt az összes másolásvédelem, hogy ne álljon végtelen mennyiségben rendelkezésre, hogy lehessen értéke. Aztán nyomorukban kitalálták ezt a használati jogot, de ez meg már minden sebből vérzik intézményi szinten az első pillanattól kezdve, mert ha valamit legyártok magamnak, akkor az az enyém és a sajátomat használhatom. Oda az egész következetesség belőle.
  Igazából nincs ilyen, hogy használati jog.Csodálom, hogy még nincs olyan vígjáték, ahol egy feltaláló zseni egy hajszálból replikálja a szomszéd csajt, erre a szomszéd csaj minden egyes alkalommal feljelentést tesz nemi erőszakért, amikor megdugja a tökéletes másolatát, mondván, hogy az ő testét dugja, de nem. Frászt. Másolatot használ, a sajátját, mert le tudta gyártani magának és lett egy sajátja, mert képes volt rá a technikai fejlettsége miatt. A másolásról szól az egész kínai gazdaság könyörgöm. Kit akarunk átverni?
  Ez az ősrégi, primitív, béna és túlhaladott, működésképtelen pénzrendszerre alapuló gazdaság recseg ropog, mert képtelen a virtuális gyártást lekövetni. Csak a jogász rizsa van. Alkalmatlan rá és erről nem a jogrendszer tehet. Összeomlana a gazdaság, ha holnaptól atomjaira tudnánk valamit bontani egy géppel, majd másolatot tudnánk róla készíteni egy pillanat alatt. Minden végtelen mennyiségben állna rendelkezésre pont úgy, mint most a programok és semminek nem lenne értéke, csak a gépnek, amivel bármit reprodukálni lehet.
  Felénekelek egy 5 perces számot egy stúdióban és hozzájutok egy életkeresethez? Ez sem megy valahol, az is csak a hibát tükrözi, ha ez előfordulhat.

  Hardverlesen

 • Dr. Akula

  nagyúr

  2014. szilveszteri(!) las vegasi árakról beszéltem. Ez a valóság. Nálunk is elég az Outletbe kimenni hogy a Westend árak feléért vásárolj márkásat. És ez még csak hungarisztán, nem egy civilizált hely, ahol már nem merik lehúzni a vevőt.

  Egész egyszerűen arról van szó hogy mire ideér a cucc, sok lehúzóemberen megy keresztül, akik mind tartják a markukat. Ezeket kéne kiiktatni végre, ma már úgyis szinte csak webshop van, akkor meg mindegy honnan hozza a posta, lehet felőlem Tanzániából is.

  De ha ennyire webshopos vagy, akkor azt mivel magyarázod hogy Londonban (és ez EU, nem USA, ahol 1 euro = 1 dollár váltással olcsóbb minden) 49k HUF egy Win7 BOX, amikor nálunk 10--120k (volt)?

  "az meg hogy én voltam kint, járok rendszeresen nyugatabbra tőlünk, a neten megkereshető az infó, az a szememben többet ér mint a haverod aki mond valamit. bocsi ha nem hiszem el."
  A haverom akit több mint 20 éve ismerek "kicsit" hitelesebb mint egy akárki a netről.

  Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

 • tecsu

  addikt

  Te kissé álomvilágban élsz. Szerinted máshol nem húzzák le a vevőt, csak Mo-n. :DD
  Elárulom neked: Az egész világon át akarnak vágni! Viszont mindenhol drága a játék, az árban benne van pl. a helyi áfa, amiről a kereskedő nem tehet és benne van a bolti költség, amin csak webes raktárboltok tudnak spórolni... a világ minden részén. Téged sem tart vissza semmi, hogy bármely ország bármely boltjából vásárolj, persze néhol plusz postaköltségért.

  https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 • #09819904

  törölt tag

  És mi szokott ilyenkor lenni? :) Az adott illető (vagy valamilyen képviselője) jelzi az oldal felé, hogy nem kívánt tartalom. Az oldal eltávolítja és elnézést kér!
  Nem láttam még olyat, hogy a törlés helyett ezerrel bírságolnának ilyen miatt.

 • blackrulz

  veterán

  "Ez a valóság. Nálunk is elég az Outletbe kimenni hogy a Westend árak feléért vásárolj márkásat"

  turkálóban meg a "thómy heelfigler" kilója 3k. so what? az se azért annyi mert, hanem mert hamisítvány. az outletben meg már a múlthavi készlet megy ki, amit a trendi vevők meg nem vennének, úgyhogy kiszórják féláron. az előállítási költsége meg az így 10k-s pólónak 0.2 dollár, szal a lehúzás így is úgyis megvan.

  "De ha ennyire webshopos vagy, akkor azt mivel magyarázod hogy Londonban (és ez EU, nem USA, ahol 1 euro = 1 dollár váltással olcsóbb minden) 49k HUF egy Win7 BOX, amikor nálunk 10--120k (volt)?"

  ezt értelmezni nem tudom. boxos kiszerelésű win 7 120k-ért? mikor? melyik boltban? melyik kiszerelése? ultimate? szinte kizártnak tartom hogy hivatalos boltban ennyiért egy home csomagot akartak volna bárkire rásózni, az ultimate most is 80k körül van, és nem látom hogy annyival olcsóbb lenne kint, persze lehet hogy úgy volt 120k ahogy a szürkeimportos megjelenésnapis iphone 300k.

  "A haverom akit több mint 20 éve ismerek "kicsit" hitelesebb mint egy akárki a netről."

  amit a saját szememmel láttam, neten bárki által leinformálható, az meg hitelesebb a szememben mint egy akárki a netről akinek akárkije az akárhol akármit látott :) 1:1

  "2014. szilveszteri(!) las vegasi árakról beszéltem. "

  nem. eddig azt mondtad, hogy wegasban 5k az 50k-s pulcsi. olyat én is tudok, hogy ingyen van vegasban a limó a pia és a szállás. még felvétel is készült róla, sőt műsor is. az más kérdés hogy a srác meg 2 millió dollárral ült be a kaszinóba, visszatérő nagykutya, és fényesre nyalták hátulról. hogy egyszeri alkalommal valamelyik milliárdokat kaszáló kaszinó "repi" jelleggel leakciózott egy kollekciót hogy örüljön a nép az év utolsó napján, az egy dolog. azt még benyelem. de hogy ez nem általános, és elérhető az év 365 napján arra a nyakamat teszem kétszer.

  mindenhol lehúznak. a vita alapját csak az képezheti, hogy mennyire és mennyire pofátlanul. más nem. így megy a mai gazdaság, így működik a világ. profit kell és az viszont bármi áron. hogy mellette mennyire halsz bele és milyen életet tudsz finanszírozni magadnak a megmaradó léből az megint más kérdéskör. mint mondtam kolbászból kerítés nincs. vannak jobb helyek és bőven rosszabbak is. ez van, szeretni nem kell max tenni ellene. én annyival tudok ellene tenni, hogy nem veszem meg a cuccaikat. 100+k telefonért pl? köszi kihagytam. ennyi. a pénzemmel szavazok, mert az az egyetlen "érv" amit a "gyártó" meghall. ha meg hogy sok a légy, attól még nem eszek sz@rt.

  [ Szerkesztve ]

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • #09819904

  törölt tag

  Ezt majd megválaszolja valami jogtudor! :)

  Egyébként az, hogy mit tilt a törvény a legtöbbünk tudja. Na, de hányan is tartjuk be effektíve? Ennyi erővel, ha egy háttérképet teszek a gépemre a Google találatokból, akkor arra is engedélyt kellene kérnem, hogy felhasználhassam. S persze egyből ki lenne kötve, hogy nem haszonszerzés miatt... :U Hányan is járunk el így? Szerintem a kutya sem! Holott jogilag ez lenne a szabályos. Tehát, ha valami képet engedély nélkül használunk... Lehetne taglalni!
  Kb. ugyanez lenne a videóval. Engedély engedély hátán van, aztán senkit sem érdekel a végén, hogy mi törvényes és mi nem!

  Amúgy 107! Vagy az adott kapitányság. Jelentsd be, ha ennyire frusztrálja a hétköznapjaidat, aztán ott egyből választ kapsz mindenre. Na, persze, ha nem úgy adnak választ, mint Polgár Tamásnak a bringás találkozón, ahol szabálysértés volt maradni is és menni is... :D :D :D

 • arnyekxxx

  addikt

  Ehhez nem kell jogtudornak lenni.

  Hogy te magánemberként mit hova teszel magadnak, az belefér a magánfelhasználásba, de az index ezt cégként jövedelemszerzés céljából teszi, innentől gizike meg gözeke a kapcsolat a te háttérképed meg az indára átpakolás között.

  107 baromság, ez szimpla polgári peres téma lenne amivel nekem akkor lenne érintettségem, ha az én sikeres videómat lopná le az index.

  Egyébként ha azt hiszed, hogy ez engem frusztrál, akkor a nicked nem túl képzett szakmailag :)

 • djculture

  félisten

  A filmeknél a képernyő méretéhez igazitják majd a letöltés árát :
  [link]

  Katzenberg a jövőt vázolva felhívta a figyelmet arra, hogy a mozifilm nem növekvő üzlet. "Kijön egy film és 17 napja lesz, pontosan három hétvégéje, a filmek 98 százaléka ez alatt hozza be bevétele 95 százalékát. A 18. napon ezek a filmek már bárhonnan letölthetőek lesznek, és az ember a méret alapján fizet majd utánuk" - magyarázta a stúdiófőnök a Miken Global konferencián.

  [ Szerkesztve ]

 • Dr. Akula

  nagyúr

  Leszarom ha negyedáron vágnak át. Inkább mint teljes áron.

  "Viszont mindenhol drága a játék, az árban benne van pl. a helyi áfa, amiről a kereskedő nem tehet"
  De igen, megveheti Londonban vagy a Felvidéken. EU van, az APEH meg bekaphatja.

  "Téged sem tart vissza semmi, hogy bármely ország bármely boltjából vásárolj, persze néhol plusz postaköltségért"
  Így van. Iridium gyújtógyertya az USA-ból, postával együtt 6k HUF egy 4-es pakk, itt hungarisztánban ennyi 1 darab. De megveheted itt is... Mi inkább megvártuk a postát.

  Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

 • Dr. Akula

  nagyúr

  "az outletben meg már a múlthavi készlet megy ki, amit a trendi vevők meg nem vennének"
  És te trendi vevő vagy? Nem azt mondtam hogy nem lehet drágábban is megvenni, ha szórni akarod a pénzt, hanem hogy lehet olcsóbban is ugyanazt. Lehet? Lehet! Akkor meg mit nem értesz?

  "az előállítási költsége meg az így 10k-s pólónak 0.2 dollár, szal a lehúzás így is úgyis megvan"
  És akkor inkább megveszed 30k-ért a Westendben, mert 10k-ért is lehúznak? :C

  "ezt értelmezni nem tudom"
  Sajnos nem csak ezt.

  "boxos kiszerelésű win 7 120k-ért? mikor? melyik boltban? melyik kiszerelése? ultimate? szinte kizártnak tartom hogy hivatalos boltban ennyiért egy home csomagot akartak volna bárkire rásózni, az ultimate most is 80k körül van, és nem látom hogy annyival olcsóbb lenne kint, persze lehet hogy úgy volt 120k ahogy a szürkeimportos megjelenésnapis iphone 300k."
  Igen, Ultimate BOX, bár tökmindegy, mert értelemszerűen UGYANAZT a cikket hasonlítjuk össze kint is, bent is, akkor meg répa hogy az most Ultimate vagy Home Basic. Londonban meg bizonyára warezt árulnak a webshopokban, a helyi APEH meg hagyja...

  "nem. eddig azt mondtad, hogy wegasban 5k az 50k-s pulcsi"
  Nem. 8k-t mondtam. Legalább azt olvasd már el amire válaszolsz! Sima helyi outlet, nem kell limóval menni, gyalog is ugyanannyit ér a pénzed.

  Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

 • bullseye

  addikt

  Ha a monitoromon 3 hét után 3 dolcsiért megnézhetem akár magyar felirattal is, akkor többet fogok mozizni...

  'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

 • priti

  addikt

  Ez mekkora barom :DDD A választott képméret szerint butítják a felbontást. Ennyi lesz. ... de hülye, istenem és ez a vezető, ennyi ment át neki, pedig biztos megpróbálták megértetni vele. Amúgy projektornál messze nem számít annyira a felbontás szóval pont nem az fog a legtöbbet fizetni, hanem az aki TV-t akar nézni közelről. A mai nagyokos vezetők mintapéldánya lehet ez is.

  [ Szerkesztve ]

  Hardverlesen

 • zdanee

  őstag

  Pssszt! Az Isten szerelmére, ne szóljatok neki! Inkább adjatok a kezébe egy régi Nokiát és kérdezzétek meg, "$1.99 ezért? Ez mehetne akár ingyen is..."

  Zipit Z2 idomár - Samsung Galaxy S8 - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win

 • elistvan

  senior tag

  Kb mindent leírtál amit én is akartam. Bár megvan az ellenpólus is. Én pl kipróbálom és van amit megveszek. Sajnos egyre több a szemét. észrevettétek pl hogy a a mai játékok helyigényének növekedésével fordított arányosságban van az újra játszhatósági faktora? Sokkal rövidebb idő alatt végigvihető, kevesebb pálya és azok is sokszor repetitívek? Inkább a látványra mennek rá, holott nekem személy szerint a tartalom jobban számít.

  [ Szerkesztve ]

  Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

 • #09819904

  törölt tag

  Anno volt letölthető demo a játékból. Tény, hogy kevéske volt, de legalább valamit éreztetett amiért megvehette az ember. Mára mi van? Maximum egy Youtube trailer, amiből aztán marhára nem derül ki semmi!
  Kénytelen az ember várni egy gameplay videót, hogyha látni akar valamit a játékból!

  Szoftverekből még úgy ahogy akad 30 napos demo, de némelyiknek alap funkciója nem érhető el a korlátozás miatt.
  Amíg audio lemeznél lehetőségem van egyes helyeken belehallgatni (pl. anno Media Markt), addig szoftvernél nem tudok sehová beballagni, hogy teszteljem!
  Vélelmezem, hogy ilyen vagy hasonló okokból indult el a crackelés.

  Anno tényleg olyan játékokat készítettek amiket olykor egy hétig tartott végigjátszani. Mára ilyen nem sok van! Illetve, ha mégis akkor külön DLC meg hasonló elnevezésű kiegészítőkkel tudod csak megoldani. Ennek az az oka, hogy rámentek a pénzre!
  Ez számomra olyan, mint anno Facebookon a FarmVille. Haladsz egy ideig, aztán csak pénzzel tudsz továbbmenni. A Zynga ebbe kissé bele is bukott!
  Ezen kívül a folyamatosan emelkedő gépigény sem volt túl jó ötlet a játékkészítőktől. Még anno a Core 2 Duo idejében bevallom, én is elkezdtem nagyobb gépet összerakni játék miatt. Majd a 256-os videokártya kicsi lett. Sebaj, jött az 512-es! Aztán ott tartottam, hogy 2 GB ram helyett már 4 kellett volna, videokártyából 1 GB-os... Na, onnantól kiszálltam a játékokból! :)

 • elistvan

  senior tag

  Változnak a felhasználói szokások, mindenki siet. Szerintem cd-t már csak a nagyon nagy fanok vesznek, vagy még azok sem. A nagy többség telefonon hallgat zenét. Kompakt és nem kell külön eszközt cipelni. Igaz a hangminőség erősen kifogásolható. Pláne a gyárilag csomagolt fülesekkel.

  Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

 • #09819904

  törölt tag

  Pont valamelyik nap akadt a kezembe egy Sony CD-R, 700 MB-s. Egyből azon gondolkodtam, hogy mire lesz jó? Konkrétan csak a fotóim kimentésére. Nincs HiFi-m amivel használni tudnám, illetve a TV-m is USB-s. Így duplán kiesett! :)

  A telefonok mára azért viszik rendesen a 320-as mp3-at illetve a flac kiterjesztésű zenéket. Nyilván a füles egy más tragikus eset... :D
  De nyilván nem is arra találták ki a telefont, hogy HiFi vagy épp stúdió hangzást adjanak vissza. :)

  Kíváncsi lennék, hogy erre mit lép az Artisjus:
  http://news.softpedia.com/news/185-TB-Cassette-Tape-Will-Blow-Your-Mind-440553.shtml

 • #09819904

  törölt tag

  Hülye kérdés! :)
  Ennyi erővel minek van késem, ha nem gyilkolhatok... :U
  Talán azért, mert mindennek van egy legális formája.

 • Bird

  addikt

  LOGOUT blog (1)

  :D:D Miért van késem..... Hatalmas! :DDD Ezen már percek óta kacarászom.... :C

  [ Szerkesztve ]

  .:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:. Btag: Bird#21416 Xbox tag: Bird HUN

 • djculture

  félisten

  "Vélelmezem, hogy ilyen vagy hasonló okokból indult el a crackelés."

  Konkrétan azért indult el ilyen globális szinten (az internet korszak előtt is volt de nem ennyire elterjedt) mert egyes kiadók pofátlansága már odáig vezetett hogy folyamatos internet kapcsolat mellett lehetett csak játszani. Megszakad a net valami miatt több órára napra kiesik a szolgáltatásod akkor így jártál(AC2 pl de volt nem egy ilyen próbálkozás)).. Az hogy te megvásároltál valamit amit nem használhatsz bármikor az a kiadót már nem érdekli.. Innentöl meg a vásárlót se fogja érdekelni a kiadó pofátlansága.

  [ Szerkesztve ]

 • #09819904

  törölt tag

  Amúgy az tetszik, hogy "szélessávú előfizetés". Nem az internet hozzáférés szélessávú? :F

 • bullseye

  addikt

  Röhögj csak, aztán lecsuknak nemi erőszak lehetősége miatt, mert mindig nálad a farkad...

  'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

 • #09819904

  törölt tag

  Azért crackelés régebb óta van, mint az onlinehoz való kötés! :)
  Annak idején még nem volt ez mondhatni kötelező online regisztráció. Csupán serial, No-CD volt a kezdet!

 • djculture

  félisten

  Igen de akkoriban meg főleg azért volt ez divat hogy az eredeti lemezt kimélje az ember. Audió lemezeket is azért irtuk át hogy azt roncsolja a kocsi cd lejátszó meg a cd discman ne az eredeti gyűjteménybe való kiadást. A játékoknál ugyanez, nem nagyon szerette senki ha búgott a gépben lévő cd dvd meghajtó mint állat, már pedig elég kevés játéknál működött az hogy teljeset felmásolta a telepitő és nem használta sose a lemezt onnantól. Baldurs gate 1-2 -t mai napig igy játszom pedig eredeti nagy dobozos kiadás van mindegyikből.

  [ Szerkesztve ]

 • #09819904

  törölt tag

  Nem! Vannak legális dolgok. Pl. saját weboldal. Szerinted egy átlagos, pl. torrent ami jó sávszéllel jön. Mivel jön le gyorsabban, egy 20 megás nettel vagy egy 120 megással? :)
  Elárulom! A feltöltőn múlik! Lehet neked 1 gigabites neted is, ha a feltöltő pl. ADSL-el. De, hogy újabbat mondjak, akkor 12 megás kábelnettel rendelkező egyén. A feltöltése meg max 2 mega!
  Ez szimpla parasztvakítás. Aki bekajálja, hogy a nagyobb szám az majd hű de odatesz, az meg is érdemli!

  Ezen kívül otthoni kiszolgálónak, netcafézónak van értelme magas sávszéllel nyomni netet. Otthoni átlag usernek alig!

 • #09819904

  törölt tag

  Tény! :)

  De az elmondásodból én kiragadnék egy dolgot utólagos engedelmeddel!
  "...ez divat hogy az eredeti lemezt kimélje..."
  Anno megtudtuk venni az eredeti lemezt! Emlékszem, bruttó 50.000-s bérrel amikor kezdtem, nem okozott gondod, hogy havonta-kéthavonta megvegyek egy 4-5ezer ftos lemezt. Hiába volt drágább!
  Más volt a pénz értéke és az emberek mentalitása is! S persze voltak olyan anyagok amire azt mondtam, hogy ezt bizony megveszem. Mára "kissé" felhígult a piac és komolyan mondom, nem tudnék mostanság olyan albumot mondani amit megvennék. :(

 • djculture

  félisten

  Ezt ugy mondják hogy a zenei piac és az előadók szinvonala a béka alsó fele felé tendál:)
  Legtöbb hazai előadónak van 1 aktuális slágere az adott albumon a többi vernyákolás meg elviselhetetlen csörömpölés.. Persze hogy nem adnak ki érte egy fillért se. Régi időkböl bármikor feltudok sorolni vagy 100 albumot aminél mindegyik rajta lévő számnak volt valami értelme. 10 éves termésből meg egyet se tudnék mondani, legtöbb valamilyen külföldi zene majmolása másolása meg töltelék zene. Ez bármilyen stilussal igy van már jazztöl kezdve rockon át a house/ dance slágerekig.
  Mostanában ezek a énekes kereső műsorok is egy mázsa szemetet termelnek ki magukból..

  [ Szerkesztve ]

 • #09819904

  törölt tag

  A színvonal csökkenésének részben az is az oka - szerintem -, hogy a bevétel (értem ezalatt azt, hogy pl. egy 4.000 ftos albumból jobb esetbe 400 marad az alkotó zsebében), nem tud nagyon előrelépni. A letöltés világában már igen kevesen veszik Mára elég (lenne) 2.000 dbot eladni az aranylemezhez. Máshol ez a szám jóval magasabb!
  Jó, most lehetne jönni azzal a dumával, hogy de ott többen laknak... Persze! De akkor maradjunk kishazánkba és nézzünk vissza kicsit!
  1992. 06.12-ig 100.000 db eladott lemez után járt az aranylemez elismerés!
  1997. 12. 03-ig ez a szám már 50.000!
  2002. 04. 23-tól pedig nincs gyémántlemez, ami az 92 esetében 400.000, 97 esetén 200.000 eladott példány után járt.
  2002 óta nincs gyémántlemez! Na, ez mi? Szerintem hűen tükrözi azt, hogy a rendszerben hiba van! Mind a szerzők, mind a jogvédők oldaláról!

 • tecsu

  addikt

  Perszepersze. :-D
  Én és rengeteg ismerősöm és azok ismerősei egy okból crackeltünk: Hogy ingyen játszhassunk.
  Csórók voltunk és lesz@rtuk a "rendszert" meg a jogi személyeket is.

  https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 • tecsu

  addikt

  Igen, a rendszerben van a hiba. Az egész társadalmunk hanyatlik, így pl. a kultúránk is.
  A gazdaság, ami a kapitalizmusra épül, alapjaiban rossz. Mire ez a többségben tudatosulna, már össze is omlott minden - a globalizáció hatásai miatt.

  https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 • priti

  addikt

  Azóta van, amióta védelem van. 100 éve, amikor még egy XT-d volt egy Hercules monitorral, akkor egy Xenon2-nél szebb nem futott rajta, de mégsem volt semmilyen védelem a programon. Ha lemásoltad bárhol, akkor szevasz, megvolt. Pedig volt akkora szám az akkori játékok között, mint most egy agyonvédett valami. Készíts e-mail fiókot, regisztrálj, készíts fiókot, regisztrálj, vedd fel a fiókba a játékot, regisztrálj, telepíts, regisztrálj, az elérhetővé vált frissítést töltsd le, telepíts regisztrálj f@xom még csak véletlenül se játsz vele :W Eljutottunk már régen oda, hogy aki lopja az jár jobban. Annak nem kell elszarni a fél napját a semmire, mert oda van neki készítve a crack az iso-ba, sőt manapság már a telepítőbe integrálják neki és ennyi. Ha vírusos lesz visszaállítja az elmentett lemezképet a gépe, amíg a retyón van, te meg regisztrálsz meg szopakodsz napokat, aztán "a szerver karbantartás miatt nem elérhető, próbáld meg később" :DDD Ha sokan vették meg azért nem jó a szerver, ha kevesen akkor meg azért.

  Hardverlesen

 • #09819904

  törölt tag

  Volt ilyen esetem! Eredetibe vettem játékot aztán érdekes módon a seriallal nem működött amit adtak hozzá. :U Jó, jeleztem a gyártónak, hogy XY vonalkodú termék, XY napon vásárolva, blokk bescannelve, játék lemeze + doboza + stb. mind lefotózva, és odabiggyesztettem, hogy bocsi, de ezt nem fogadja el!
  Alig telt el két hét és jött a válasz, hogy biztos nem regisztrálták be rendesen, ezért elnézésemet kérik. Mellé csatoltak egy működő(nek hitt) szériaszámot. :U Ez a telepítésnél még egész jól ment is, majd miután indítottam a játékot és váltottam onlinera már kaptam a "szép" kis üzenetet, hogy vásároljam meg eredetibe.
  Mit csinál az egyszeri honpolgár? Uninstall, CCleaner, reinstall! Hátha valami hiba volt a telepítésnél oszt hátha!
  Megint mennék onlinera és már jött a "banned". Oh yeah!
  Screenshotot lőttem, majd az aznap küldött e-mailjükkel együtt ösmét írtam a gyártónak, hogy legyen kedves ezt nekem megoldani! Nem problémáztam, csupán jeleztem, hogy így már félig jó a szitu.
  Ismét eltelt két hét (ezek szerint ez a divat) és jött a válasz, hogy biztos nem megfelelő verziójú cracket használtam és CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az Ő általuk kiadott szériaszámmal lehet a játékot használni. Na, mondom (magamban persze), hogy cseszd meg apám! Ti adtátok és online a Ti szerveretek rúg le bazze!
  Ezután persze már egy "kedvesebb" hangvételű levelet eresztettem meg amiben végig jeleztem, hogy nincs szó crackelésről! Pláne úgy, hogy HIVATALOS szériaszámot kaptam TŐLÜK!
  Na, mit gondolsz mi volt? :) Újabb két hét... :D Elnézést kértek és tájékoztattam, hogy valami véletlen(?) hiba folytán átmenetileg nem volt még elérhető a termékkulcs, de már használhatom.
  Jó! Visszaírtam, hogy köszönöm szépen a "gyors" válaszukat és segítségüket, akkor megnézem a játékot. Elkezdek játszani, majd fél óra múlva ismét kapom azt, hogy kivágtak. :W
  Na, ott már nem voltam túl békés hangulatban. Ismét screenshot, visszamenőleg minden levelezést csatolva, anyázást nem kímélve írtam a felháborodásomról egy email dörgedelmet. Érdekes módon már aznap válaszoltak, hogy helyreállították a hibát. Csodás!
  Legálisan, 16.000 forintért vásárolva ezt kapja az ember egy neves játéktól? Hát álljon már meg a menet!
  Egy-egy hiba, esetleg menet közbeni átmeneti hiba érthető. De ez így abszurd!

  Végül eladtam a játékot, mert többször volt fent a vérnyomásom, mint a játék a gépen! :)

  Az EA volt a második kör életemben. Jeleztem nekik, hogy egy anno PS One-ra megvett játék jóval hiányosabb konzolon, mint a PC-s verzió. Mi a pöcs lehet ennek az oka?
  Erre azt a választ kaptam tőlük, hogy az egy korai kiadás volt, azóta persze javították a játékot amit az eset miatt 5% kedvezménnyel megvásárolhatok. Csupán jelezzek vissza nekik, hogy melyik boltban szeretném megvásárolni és jeleznek a boltnak.
  Mindez még tetszett is volna úgy ahogy, ám az általuk leadott boltok listája bármi meglepő CSAK az USA területén voltak megjelölve... :U Budapestről pedig valahogy nem állt szándékomban "pár száz" forintos repjeggyel igénybe venni a kőkemény 5%-s kedvezményt.
  Visszaírtam nekik, hogy ennek igazán örülök, bár az Ő hibájuk az, hogy hibás játékot adtak ki... De ennek ellenére megvásárolnám BUDAPESTEN a JAVÍTOTT játékot. Tisztelettel én!
  Itt már csak egy hetet kellett várnom és jött a levélke, hogy küldjem el nekik a postacímemet, mert elismerik, hogy a hiba miattuk van és a kellemetlenség miatt "FREE" küldik nekem a javított játékot.
  Na, mondom, ez már így jóval korrektebben hangzik. Természetesen egyből válaszoltam, majd jött a visszajelzés, hogy amint készleten lesz, már küldik is!
  Oh yeah! Én ráérek gyerekek... Eltelt négy hónap mire jött a postás. Meghozta a játékot, majd közölt egy kedves kis árat a kiszállításra. Mondtam, hogy no-no! Ez nekem full free, ala EA! Itten van a kinyomatott email! Ha a posta igényt tart a pénzére, azt tessék az EA-n behajtani!
  Ezután felmásztunk közösen a nagypostára, fél napig öltük egymást a posta vezetőjével mire rájöttek, hogy a csomagátvevő cseszte el a dolgokat (a mai napig nem tudni hogyan...) és tényleg free csomag.

  Eme kellemes esetek után letettem arról, hogy játékot vegyek!

 • bullseye

  addikt

  A neten kicsit jobban működik. Nekem most volt erős szívásom a Mass Effect 1 miatt, de az Origin ügyfélszolgálat megoldotta némi csetelés után, nagyon udvariasan. Náluk nem az első eset, hogy valami nem stimmel, de mindig megoldják 20-30 perc alatt. Steam állítólag macerásabb, de ott még nem volt komoly gondom szerencsére.

  'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

 • beleszólok

  senior tag

  Hogy ő mennyire, azt nem tudom. Én, mint egykori amatőr fotós, bizony nagyon rossz néven vettem, ha pl. a flickr-ről valaki lenyúlta a képem a megkérdezésem és beleegyezésem nélkül.
  Ahogy azt is, amikor valamelyik sajtófotó pályázatra beadott képemet láttam viszont egy ruszki oldalon, ahol már áruba is bocsátották... :(

  Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

 • morgyi

  veterán

  Inkább kifizetem minden adathordozómra azt a pár ezret, minthogy rámrúgja az ajtót a TEK, egy letöltött filmért, amit 20 perc után törlök, és örülök neki hogy de jó hogy nem néztem meg moziban azt a hulladékot.

  Másrészt sok nyugati zenész már örül neki hogy millióan letöltik az albumjaikat akár ingyen, egyszerű, hatalmas reklám, ha annak negyede már elmegy egy koncertre már jól jártak, ki nem járt jól? A kiadó meg a jogvédő maffia.

  Elég sok zenész lett volna aki eltűnt volna a francba a süllyesztőben, ha youtube-on vagy bárhol online nem lehet hallgatni a zenéit, fele ekkora tömeghez sem jutna el.

  Másrészt ha valaki ír egy örökzöld slágert (mondjuk egy szarrájátszott karácsonyi dalt) akkor minden nyilvános játszás után jogdíjat kötelesek neki fizetni. Szóval nem kell félteni itt senkit...

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • E770

  aktív tag

  DE VAN!
  Kérem kedves cikkírót frissíteni a tartalmat!
  Köszönöm

  ide is másolom, hogy végre helyre kerüljön sokminden: [link]

 • Ed_007

  aktív tag

  Wazze!
  Mennyi ingyenélő szervezet!
  Ezek nem csak bennünket húznak le, hanem a művészeket is!
  Hogy a 'csába nem hajtották el még őket szívlapáttal? :Y
  .
  Részemről egyébként elfogadhatónak tartanék 500 forintot havonta a JOGTULAJDONOSNAK KÖZVETLENÜL FIZETVE azért, hogy BÁRMIT letöltsek/átmásoljak és elolvassam, meghallgassam, megnézzem. Ez kb. az az összeg, amit egyébként is kaphatnak (vagy még több is).
  A terjesztő maffia meg magasról...

Hozzászólok Aktív témák