Szimmetrikus internetet kínál az Externet

Az Externet nemrég elindította szimmetrikus – azaz azonos le- és feltöltési sávszélességet biztosító – internetszolgáltatását. Az üzleti felhasználókat megcélzó csomagok legfeljebb 4 megabites garantált sebességgel rendelhetők, jóval olcsóbban, mint a hasonló műszaki paraméterekkel rendelkező bérelt vonali ajánlatok. Az alacsonyabb ár az Externet szerint részben az új technológiának, részben pedig az inkumbens szolgáltató adatátviteli hálózatától való függetlenségnek köszönhető. A LinkStar néven bevezetett üzleti csomagok jelenleg csak Budapesten – ott sem az összes kerületben – érhetők el.

„A LinkStart azoknak a vállalatoknak ajánljuk, akiknél nem csak a letöltésre, hanem a feltöltésre is nagy igény van, elvárás a robosztus, full duplex adatátvitel, a menedzselt, a közel 100 százalékos rendelkezésre állású kapcsolat” – mondta el Pórffy András, az Externet Kft. ügyvezetője. A központi oldalon nagy teljesítményű Cisco router gondoskodik a megbízható kapcsolatról, míg az előfizetői oldalon négy, menedzselhető hálózati szegmens biztosított.

A LinkStar szolgáltatáshoz 2 darab fix IP-cím, 20 e-mail postafiók, webtárhely, ingyenes doménregisztráció és -fenntartás, szerveroldali spam- és vírusszűrés, valamint 24 órás rendszerfelügyelet jár. A hozzáférés ára 1 megabites sávszélesség esetén havi 29 900 forint körül alakul.

Azóta történt

Előzmények