Hirdetés

Tőzsdére ment az Externet

A mai napon megkezdődött a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén az Externet Nyrt. részvényeivel. Az Externet stratégiai célkitűzése, hogy a távközlési piac konszolidációs folyamatának aktív résztvevőjeként tovább növelje a társaság értékét és előfizetői állományát – áll a cég által kiadott közleményben.

Hirdetés

Az Externet 1996-ban regionális internetszolgáltatóként indult, és napjainkra az egyik legdinamikusabban növekvő hazai távközlési vállalattá vált, üzleti és lakossági szolgáltatásai az egész ország területén elérhetőek. Külső források bevonása nélkül a 2004. évi 416 millió forintos árbevételét 2007-re közel 2 milliárd forintra növelte, ezzel párhuzamosan EBITDA eredménye 12 millió forintról 224 millió forintra emelkedett. Az Externet a folyamatban lévő tranzakciók lezárásával az egyik legnagyobb hazai internetszolgáltatóvá lép elő.

Az ADSL-piacon tapasztalható erős piaci verseny ellenére az Externet növelni tudta piaci részesedését és eredményességét, a cég mára nagyjából ötvenezer ADSL-előfizetővel rendelkezik – tízszer annyival, mint négy évvel ezelőtt. A társaság tevékenységében és árbevételében meghatározó szerepet játszik az ADSL-szolgáltatás, de egyre nagyobb hangsúlyt kap a telefonszolgáltatás, amely 2008 első negyedévében már a teljes árbevétel közel 20 százalékát adta.

Az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyrt. 6 320 000 darab, egyenként 50 forint névértékű, 316 millió forint össznévértékű dematerializált, névre szóló törzsrészvényeivel 2008. május 30-án jelent meg a BÉT részvényszekciójának ”B” kategóriájában.

Azóta történt

Előzmények