Hirdetés

 • Aha, és mennyi volt a nyeresége? ADSL-en tudtommal filléreket lehet keresni, az igazi hasznot a Magyar Telekom fölözi le.

  The Amiga, Born a Champion

 • tkazmer

  PH! addikt

  ha minden igaz, hamarosan mennek a tőzsdére,[link] amiből arra lehet következtetni, hogy azért elég jól megy nekik.

  úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

 • shabbarulez

  őstag

  [link]

  E szerint 4.4 milliárdos bevétel mellett volt 230 milliós üzemi eredményük, a tavaly -220 millióval szemben. Az adózott eredmény 42 millió volt a tavaly 3-mal szemben.

  A TVNet akvizícióra felvettek egy 350 milliós hitelt, ott maximum 400 milliót érhet el kifizetés, 10 ezer ügyfélt reméltek belőle, de szerintem jó ha fele lesz, nagyon sok ügyfél elhagyta TvNet-et ősz óta. A VivaNet akvizíció 850 millióba fog kerülni, abból 15 ezer ügyfelet várnak és egy szervertermet.

  E mellett idén el akarnak indulni hurokátengedéses szolgáltatással, gondolom az lesz a cél hogy a meglévő 50 ezeret meghaladó ügyfélkört minél nagyobb arányban migrálják át saját infrastruktúrás LLU szolgáltatásra. Ez megint jelentős kiadásokkal fog járni, hisz a telefonközpontokba való betelepülés, hálózati eszközök vásárlása, migráció, gerinchálózati, egyéb további költségek mind viszik a pénzt. Ha csak Bp központjaiba települnek be az is legalább 1 milliárdos beruházási tétel, ha még további vidéki városokba is az még több.

  Ráadásul a Tíkom induló FTTN+VDSL2 fejlesztései ellen, nem is értelm miért akarnak saját LLU-val indulni. A főközpontba betelepülő ADSL szolgáltatások ideje lassan lejár a nagyobb városok, nagyobb központjaiba, most már szerintem értelmetlen ebbe beruházni, az az idő már elmúlt. 2002-től kellett volna ezt a betelepülést csinálniuk a szolgáltatóknak, akkor még lett volna 6 évük arra hogy megtérüljön az ADSL beruházásuk. De most már értelmetlennek érzem azt hogy LLU ADSL-be fektessenek, amikor Tíkom jön az FTTN+VDSL2-vel.

  [ Szerkesztve ]

 • tkazmer

  PH! addikt

  Ráadásul a Tíkom induló FTTN+VDSL2 fejlesztései ellen
  erről esetleg tudsz valamit? hol csinálják, mikor, hol lesz elérhető, stb?

  úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

 • shabbarulez

  őstag

  Nincsenek róla még publikus infók, de munkálatok zajlanak, egyes kerületben már alakítják ki a nodeokat, amit bárki észrevehet aki arrafelé jár. Fórumokban is jellemzően ilyenről számolnak be egyesek, volt aki a szerelőktől is érdeklődött, onnan van még pár plusz infó. Egyes belső budai területeken csinálják, meg pár vidéki városban. Gondolom még az olimpia előtt el fog indulni az első fázis, hisz a HD Tíhóm lenne a hálózat fejlesztés lényegi eleme. Több területen, pl. Pesten még csak az engedélyeztetések zajlanak, az majd csak második fázisban jön. Ezek a fejlesztések, ha valamiért nem bicsaklanak meg, el fognak tartani pár évig és akkor is inkább csak nagyobb városokban fognak megjelenni, ott sem biztos hogy 100%-os lefedettséggel.

  Tíonlányos fórumon egy Tíkomos írt egy kisebb listát a várható területekről:

  "Budapesten az első körben a Budai oldalon kerül telepítésre a VDSL.
  - Budafokon
  - Pesthidegkút
  - Zugliget
  - Krisztina
  - Városmajor
  - Svábhegy
  - Sashely

  területén kb. 85% lefedettséggel. Ennek eredményétől függ a további folytatás is, vagyis a pesti oldal."

  "Utána néztem, hogy Budapesten kívül, hol van folyamatban a VDSL fejlesztés:
  - Debrecen
  - Pécs
  - Székesfehérvár
  - Budakeszi
  - Budajenő
  - Telki
  - Szentedre
  - Üröm"

 • tkazmer

  PH! addikt

  köszi :R
  azért még ha solymár belekerülne a listába, annak nagyon örülnék...

  úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő