A Synergon kistérségi fejlesztésekbe vágott bele

A Synergon mai közleménye szerint a Nyírbátori, a Marcali és a Vásárosnaményi kistérségekben összesen huszonhárom, eddig széles sávval el nem látott településen olyan egységes széles sávú hálózat jön létre 2010-re, amely az említett települések versenyképességét a lakossági internethasználat elősegítésével megnöveli majd.

A létrejövő hálózatok optikai gerinchálózattal kombinált koaxiális elosztó-hálózati technológiával épülnek ki. Az optikai gerinchálózat kialakításának lényege, hogy – a már rendelkezésre álló hálózatok integrálásával és további kapacitásbővítéssel – nagy kapacitású, fényvezető kábeles összeköttetést teremtsen a kistérség települései között. A valamennyi településen külön megépülő elosztóhálózat az internetelérés mellett további fejlesztésekkel egyéb szolgáltatások igénybe vételét is lehetővé teszi: például az IP-telefónia, a kábeltelevízió műsorjelelosztás, a videokonferencia, a biztonsági- és jelzőrendszerek bevezetését.

A hálózatok elkészültét és a sikeres műszaki átadás-átvételt követően – részben már ez évben, nagyobb részt 2010-től – a széles sávú szolgáltatásokat a T-Kábel Magyarország Kábeltelevíziós Szolgáltató Kft. a települések teljes területén beindítja.

Azóta történt

Előzmények