Hirdetés

2019. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Killing


Killing
(PH! addikt)

Eddig ott nem volt net? Vagy csak ADSL nem volt? :Y

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#2) rollins válasza Killing (#1) üzenetére


rollins
(PH! addikt)

és ezért hálásak lehetnek a lakosok, 2009-ben
wekler winkler... khm....

(#3) Lars


Lars
(őstag)

Volt eddig is ADSL Pécsváradon. Ez biztos.
Hirtelen nem tudom mire vélni a hírt :U

(#4) shabbarulez válasza rollins (#2) üzenetére


shabbarulez
(őstag)

Azon kistelepülések lakói ahol eddig nem volt ADSL még mindig jobban jártak azzal hogy elérhetővé vált ez a szolgáltatás, mintha továbbra is csak a betárcsázós net maradt volna.

Az ADSL-nek még mindig előnyei vannak a piacon lévő más technológiákkal szemben. Mivel meglévő infrastruktúrára támaszkodik így a kiépítése költséghatékony és időtartaban gyorsan kivitelezhető és e mellett viszonlag nagyobb szolgáltatási területek lefedésére képes.

Nem véletlen hogy világszerete a vezetékes szélessávú kapcsolódások 2/3-a ADSL alapú, Európában pedig ez az arány 80% feletti. Az elkövetkezendő 5 év során világszerte még további 100 millió xDSL kapcsolódás fog létesülni, közel azonos amennyi FTTx. Durván öt év múlva éri el majd az FTTx növekvő növekedési üteme azt a szintetm ahol az akkor már csökkenő ütemű xDSL tartani fog. És még öt év múlva is lesznek xDSL bekötése persze akkor már egyre csökkenő ütemben, miközben az FTTx üteme pedig egyre nagyobb lesz ahogy szép fokozatosan átveszi a helyét. És ha már nem lesznek xDSL telepítések a bekötött ügyfelek még utána is jó ideig használni fogják a szolgáltatást, szóval xDSL ügyfelek még sokáig lesznek. Ahhoz hogy az FTTx hálózatok széles körűen elterjednek kell legalább két évtized, főleg a kistelepüléseken ahova utolsóként fog elérni a technológia gazdaságossági okokból, hasonlóan ahogy ez az ADSL-lel is történt. És ez nem csak Mo-on van így, hanem világszerte minden más országban is.

(#5) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Mekkora mákom van hogy itt Budapesten szinte bármire előfizethetek...
Érdekes egyébként hogy ilyen helyeken szinte nem is éri meg lakni. Legalábbis én nem bírnám sokáig. Éljen a városodás.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#6) Erasmus válasza Lars (#3) üzenetére


Erasmus
(őstag)

a hír "Pécsvárad vonzáskörzetében lévő 70 települést" említ, itt lehet az újdonság, amiről a telekom közleménye szól.

ettől még bőven előfordulhat átfedés, hogy az új, uniós pénzből kiépített hálózat a meglévő szolgáltatásokat - hogy rondán fogalmazzak - kannibalizálja. volt ilyenre példa például az óbaroki kistérség esetében, ahol történetesen a kutya nem fizetett elő az eu-támogatásból létesített wimaxra, mert a helyi szolgáltató által kínált wifi jobb minőségű és olcsóbb volt, már évek óta. szokás szerint valakik mindenesetre szakítottak néhány száz millát.

szóval írjátok meg, ha már amúgy is volt internet ezeken a településeken (Aparhant, Apátvarasd, Bátaapáti, Berkesd, Bodolyabér, Bonyhád, Bonyhádvarasd, Cikó, Egyházaskozár, Ellend, Erdősmecske, Erzsébet, Fazekasboda, Feked, Geresdlak, Görcsönydoboka, Grábóc, Györe, Hegyhátmaróc, Hidas, Himesháza, Hosszúhetény, Izmény, Kakasd, Kárász, Kátoly, Kékesd, Kisdorog, Kismányok, Kisvejke, Komló, Köblény, Lengyel, Liget, Lovászhetény, Magyaregregy, Magyarhertelend, Magyarszék, Maráza, Martonfa, Mánfa, Máza, Mecseknádasd, Mecsekpölöske, Mórágy, Mőcsény, Mucsfa, Nagymányok, Nagypall, Nagyvejke, Óbánya, Ófalu, Palotabozsok, Pécsvárad, Pereked, Somberek, Szalatnak, Szárász, Szászvár, Szebény, Szellő, Szilágy, Szűr, Tevel, Tófű, Váralja, Vékény, Véménd, Závod, Zengővárkony).

már úgyis régen utána akarok nézni annak, hogy általában mi van az ilyen pályázati pénzekből kihúzott nettel: a polgárok is jól járnak-e, használják-e, vagy csak a kivitelező cégek. legalább lenne hol kezdeni.

(#7) rollins válasza shabbarulez (#4) üzenetére


rollins
(PH! addikt)

nyavalygás, de nem kell ahhoz eldugott kis településen lakni, hogy pocsék vonala legyen az embernek és ez így is marad, amúgy meg ez a szolgáltató egy *****, persze csak szvsz

[ Szerkesztve ]

(#8) Lars válasza Erasmus (#6) üzenetére


Lars
(őstag)

Amint megjön a kontaktom, megkérdezem tőle.
A többi településsel kapcsolatban nincs infóm, mert nem arra lakom, csak ismerek valakit ott :)
Egyébként így hogy bővebben kifejtetted, így már érthető számomra a hír, bocs ha értetlen voltam picit :U

(#9) Lars válasza Apollyon (#5) üzenetére


Lars
(őstag)

Pécsvárad város. Elég sok embert megsértettem látogatásom során, én is falunak mondtam, aztán kiderült hogy város :B

(#10) wetsom válasza Apollyon (#5) üzenetére


wetsom
(kvázi-tag)

Néha elhagyhatnád a fővárost, máshol is van civilizáció barátom :))

(#11) wwenigma válasza Erasmus (#6) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Kérdezd már meg a mélyen tisztelt Magyar Tökökomot, miert tagadnak meg uj adsl elofizetest azert, mert tele van a dslam? Miert nem bafnak ki egy nagyobbat?

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- twitch.tv/wwenigma live!

(#12) FoxiestFox válasza Apollyon (#5) üzenetére


FoxiestFox
(PH! félisten)

Én pont ellenkezőleg vagyok ezzel.. mennék innen a francba, valami jó kis csendes, hangulatos faluba. Pedig ez csak Szeged (szeretem is, de mennék..) még csak nem is Bp., amitől sok embernek érthető mód van herótja.

http://www.flickr.com/photos/sansphoto/ - https://www.instagram.com/alxreedxx/

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.