Stabilabb lett a 3.5-ös LibreOffice

Hirdetés

LibreOffice-logóA Document Foundation szerdán kiadta a LibreOffice 3.5 újabb (szám szerint harmadik) karbantartó kiadását. A végleges 3.5.3-as verzió a fejlesztési elveknek megfelelően új funkciókat nem hoz, csupán a stabilitást növelő, illetve hibajavításokat tartalmaz.

Ezt már bátran használhatják éles környezetben a magán- és intézményei felhasználók is. A nyílt forráskódú irodai csomag fejlesztését iránytó Document Foundation kiadási elvei szerint ugyanis a főverziók .0-s és .1-es kiadásai kísérleti stádiumoknak tekinthetők. Az első stabil változat mindig a .2-es verzió, míg a .3-as és további hibajavító kiadásokat a fejlesztők „atomstabilnak” minősítik. A mosta kiadott 3.5.3 tehát már ilyennek tekinthető.

A 3.5-ös főverzióból összesen hét verziót (azaz még hármat) tervez kiadni az alapítvány, a legutolsó, a 3.5.6 az ütemterv szerint valamikor október második felében érkezik majd. Addig azonban már letölthető lesz az újabb nagy kiadás, a 3.6.0 és annak több karbantartó változata is.

A LibreOffice 3.5.3 Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerekre letölthető az irodai csomag weboldaláról. Fontos tudni, hogy a 3.4.4 vagy annál régebbi windowsos verziók felhasználóinak a telepített csomagot el kell távolítania az új kiadás installálása előtt, amúgy nem végezhető el a frissítés.

Azóta történt

Előzmények