Buliznak a magyar Firefox-, Linux és LibreOffice-fanok

Hirdetés

A Mozilla Firefox böngésző, a Thunderbird levelező és a LibreOffice irodai programcsomag hazai felhasználói közössége az idén is összeül, hogy megünnepelje a szoftverek új verzióinak megjelenését, ráadásul ezúttal az Ubuntu- és Fedora-rajongók is képviseltetik magukat az eseményen. A külföldön már mélyebb gyökerekkel rendelkező kiadási partik célja, hogy a honosítók, fejlesztők és felhasználók egyrészt jól érezzék magukat, másrészt megvitathassák egymással a programokkal kapcsolatos ötleteiket.

Az idén „Nyílt nap” néven megrendezett eseményen a szervezők az ismeretterjesztés és a közösségépítés mellett szeretnének segíteni az érdeklődőknek abban, hogy testhezálló feladatot találjanak a közösségben. Amint a felhívásukban írják: „szükséges hangsúlyozni, hogy mindenki végezhet a szabad szoftveres közösségek számára hasznos munkát, és ehhez nem kell programozónak vagy számítástechnikai szakembernek lennie.”

A filmvetítéssel és előadásokkal színesített találkozót az Uránia Nemzeti Filmszínházban rendezik május 19-én (szombaton) 16 órai kezdettel. A szervezők minden érdeklődőt várnak az ingyenes rendezvényre, a részvételi szándékot Facebookon lehet jelezni.

Azóta történt

Előzmények