Drágább lett, de gyorsult is a SpaceX Starlink internetszolgáltatása

Az USA-ban, Kanadában, de globális szinten is gyorsabbá vált a Starlink műholdas internetszolgáltatás.

A SpaceX által kínált Starlink műholdas internetszolgáltatás mostanra jelentősen nagyobb letöltési sebességet kínál, mint egy évvel korábban.

A Speedtest mögött álló Ookla elemzése szerint a Starlink műholdjai már 90,55 Mbps-os mediánértékű letöltési sebességet kínálnak az USA-ban, ami éves szinten 38 százalékos előrelépés. Kanadában a 97,40 Mbps is összejön, itt éves szinten 58 százalékos az előrelépés. Sajnálatos módon  a feltöltési sebességek ugyanakkor csökkenést mutatnak, mivel egyre több ember használja a szolgáltatást, közölték a szakemberek.

A szolgáltatás egyébként drágább lett, a normál Starlink-csomagért havi 110 dollárt kell fizetni, a tányér és a dekóderek 599 dolláros kifizetésén felül. A Starlink RV már 135 dolláros havi díjat jelent, míg a prémium Starlink Businessért havi 500 dollárt kell fizetni – utóbbi kezdőköltsége pedig 2500 dollár, de itt már 350 Mbps-os sebesség is elérhető.

A jelentések szerint sok országban (például Németország, Ausztrália, Mexikó, Kanada) a Starlink akár gyorsabb is lehet a fix, szélessávú kapcsolatoknál.

Azóta történt

Előzmények