Már hajókra és repülőkre is sugározhat internetet a SpaceX Starlink szolgáltatás

Az amerikai hatóságok jóváhagyták a Starlink műholdas internet használatát hajókon, repülőkön, teherautókon.

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) a múlt hét végén hagyta jóvá, hogy a SpaceX Starlink műholdas internetét ezentúl mozgó járműveken is lehessen használni: repülőkön, hajókon, teherautókon (kereskedelmi járatokon és szállítóeszközökön egyaránt).

A Starlink kapcsán mindig is az volt a SpaceX terve, hogy a félreeső területeken lévő, egyéni felhasználókon túl üzleti ügyfeleket szolgál ki, a sokkal jövedelmezőbb autós, szállítmányozási és repülési szektorban.

A SpaceX és az FCC szerint a mostani lépéssel megnőnek a lehetőségek a fogyasztói igények kiszolgálására, a mozgás közbeni kapcsolat biztosítására.


[+]

Az eddig nagyjából 2700 műholdat fellövő SpaceX egy 600 dolláros csomag megvásárlása után 110 dollártól kínálja a Starlinket, de az utóbbi időben a légitársaságokra koncentrál. Az utóbbi hónapokban a Hawaiian Airlines és a JSX is aláírt a céggel. A SpaceX azt reméli, hogy hamarosan ott lesznek a repülőkön, az utasokat pedig lenyűgözi majd a szolgáltatás. A technológiát korábban privát utasszállítókon és az amerikai hadsereg repülőin tesztelték.

Elon Musk vezérigazgató korábban arról beszélt, hogy miközben repülőket, hajókat, teherautókat és lakókocsikat kiszolgálhat a Starlink, addig a Tesla autókat nem kapcsolják össze a hálózattal, mert a terminál túl nagy.

A SpaceX Starlink nem marad riválisok nélkül, a OneWeb mellett az Amazon Kuiper hálózata is nagy erőkkel épül.

Azóta történt

Előzmények