Egyre gyorsabb a Starlink műholdas internetszolgáltatás

A feltöltés lassú, de egyes régiókban a Starlink letöltési sebességének mediánja átlépte a 100 Mbps-ot.

A SpaceX az utóbbi időben kezdte meg a Starlink műholdvevő egységek telepítését egyes Tesla Supercharger állomásokra, ezen felül pedig tovább dolgoznak a szolgáltatás gyorsításán és kiterjesztésén.

Hirdetés

A Starlink prémium csomagja jelenleg havi 500 dollárba kerül, ezért cserébe akár 500 Mbps-os letöltési sebességet ígérnek. A normál Starlink csomag havi díja 99 dollár, a Starlink kezdőcsomag ezen felül 500 dolláros kezdeti befektetést igényel. A SpaceX azt ígéri, az idei év végére akár 300 Mbps-os letöltési sebességeket is elérhet.


[+]

Milyen gyors jelenleg? A Speedtest mögött álló Ookla letesztelte, és arra jutott, hogy a negyedik negyedév során sokat gyorsult a Starlink, bár a közelében sincs az ígéreteknek. Ez persze várható volt, elvégre a Starlink a pillanatnyi csúcshoz kötött ígéretet, az Ookla pedig az átlagsebességre volt kíváncsi, a mindennapos letöltési tempókra.

Az USA-ban a Starlink bizonyult a leggyorsabb műholdas internetszolgáltatónak, egyes régiókban már 105 Mbps-ot is meghalad a letöltési sebességek mediánja. Sajnos a feltöltési átlag azonban csak 12 Mbps, ami valójában csökkenést jelez.


[+]

A szolgáltatás egyes országokban azonban a vezetékes szélessávnál is gyorsabbnak bizonyult, így Ausztráliában, Kanadában, Németországban és Nagy-Britanniában. A félreeső területeken ezért fontos lehet a megléte.

Azóta történt

Előzmények