Drága lett a SpaceX hajókra szánt Starlink internete

Hajókra, yachtokra és olajfúrótornyokra találták ki a Stralink Maritime csomagot, 5000 dolláros havi díjjal és 10 ezer dolláros egyszeri költséggel.

Hirdetés

Miután az FCC jóváhagyta, hogy a SpaceX a Startlink műholdas internetét hajókon, repülőkön és teherautókon (gyűjtőnéven ESIM, vagyis Earth Stations in Motion) is használhassa, egyből akcióba lendült a vállalat, és túllépett a Starlink RV opción.

El is készült a Starlink Maritime csomag, amelynek a havi díja 5000 dollár, egyszeri 10 000 dolláros költség mellett (ennyibe kerül két Starlink-terminál). Ilyen összegek mellett persze kereskedőhajók, prémium yachtok és olajfúrótornyok lesznek a SpaceX ügyfelei, nem pedig egyszerű hajósok vagy magánemberek.

A normál Starlink csomag áremelések után 110 dollárba kerül havonta, 599 dolláros egyszeri díj mellett. A Starlink Business csomag pedig havonta 500 dollár, egyszeri 2500 dolláros tétellel. A Starlink Maritime esetében tettek annyi engedményt, hogy bármikor szüneteltethető a maximum 350 Mbps-os letöltést kínáló szolgáltatás. A Business csomagnál mostantól nem garantálják ezt a maximális sebességet, a leírás megváltozott.

Azóta történt

Előzmények