Hirdetés

2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

Beállt az indítóállásba a SpaceX új rakétája

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Elon Musk szerint unalmas és idegesítő valami szokványos terhelés a tesztrepülésen, így ha minden a tervek szerint megy, egy autót küldenek a mélyűrbe.

Hirdetés

Igen komolyan indul az új év Elon Musk egyik vezérprojektjében, a SpaceX-nél: a vállalkozás büszkén jelentette be, hogy az új rakéta, a Falcon Heavy már december utolsó napjai óta ott áll a starthelyen – méghozzá nem is akárhol, hanem a Kennedy Űrközpont legendás Launch Complex 39A indítóállásában, ahonnan az Apollo 11 is útra kelt 1969-ben, majd az űrsiklókat is innen küldték fel. A start pontos időpontját még nem közölték, annyit tudni, hogy valamikor januárban indul a Falcon Heavy.

A hatalmas tolóerővel rendelkező rakéta energiáját az első fokozatban 27 Merlin motor biztosítja – ez háromszor annyi, amennyivel a Falcon 9 rendelkezik. És ez nem véletlen, hiszen az első fokozatot három Falcon 9 megfelelő részeiből kombinálták össze. Ráadásul visszatérő, újra felhasználható egységeknek tervezték őket.

A Heavy rakéta egyébként abban is hasonlít a 9-eshez,. hogy két fokozatból áll: a másodikat egy Merlin hajtja, ugyanolyan, mint a Falcon 9 felső része.

A tesztrepülését végrehajtó rakéta egyébként a tervek szerint egy vörös Roadstert, a Tesla által épített elektromos autót visz fel magával „hasznos teherként”, hogy útjára bocsássa – ahogy Musk korábban írta: vörös autót a vörös bolygó felé.

Tesla Roadster
[+]

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.