Újdonságokkal jelentkezik a Skype

Skype-logóA jövő héten indul a Skype új kiadásának publikus béta-tesztelése. A népszerű VoIP- és chatkliens következő verziójának fő újdonsága a többszereplős videokonferencia lesz: a szoftver legfeljebb öt felhasználót tud majd összekapcsolni. A bétában a szolgáltatás még ingyenes lesz, de – amint azt az AP írja – három-négy hónap múlva fizetőssé tervezik tenni, néhány más újdonsággal együtt. A lehetőség elsőként a windowsos kiadásban válik elérhetővé, a maces verzióba csak később kerül bele.

Neil Stevens, a Skype fogyasztói szegmensért felelős vezetője a hírügynökségnek azt mondta: ezt a funkciót hiányolták leginkább a felhasználók. Tény: a többszereplős videokonferencia hiánya miatt már közel másfél évvel ezelőtt is mentegetőzni kényszerült a vállalat. 2009 januárjában a cég egykori vezérigazgatója azzal indokolta a szolgáltatás kihagyását az akkor még készülő 4.0-ból, hogy az túl nagy falat a Skype peer-to-peer infrastruktúrájának.

A Skype ma azt is bejelentette, hogy holnaptól olyan új előfizetéses tarifacsomagokat vezet be több mint 170 országban (köztük Magyarországon is), melyekkel nemcsak vezetékes, hanem mobiltelefonokat is hívhatnak majd az előfizetők. A cég közleménye szerint a havi díjak 0,89 eurótól, a nemzetközi percdíjak pedig 1 eurocenttől indulnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Skype

Azóta történt

Előzmények