Felpörgetik a régi chipek gyártását Kínában

A TrendForce szerint az SK Hynix hirtelen változtatott a stratégiáján, és inkább felpörgeti a régi chipek gyártását Kínában.

Mindenki modern chipeket akar, az USA pedig azt, hogy a szövetségeseivel karöltve minden modern chiptechnológiától elvágja Kínát. A két szál között érdekes adalék, hogy az SK Hynix a TrendForce szerint úgy döntött: eddig terveivel ellentétben inkább mégis bővíti a régi chipek gyártási kapacitását Kínában.

A dél-koreai SK Hynix a világ második legnagyobb memóriachip-gyártója, hosszú távú stratégiája keretében pedig a kapacitásbővítéseket már Dél-Koreára koncentrálná. A Kínában lévő gyár alapvetően a helyi piacot és a régi DRAM memóriachip-piacot szolgálná ki.

A jelentés szerint az SK Hynix eddig azt tervezte, hogy csökkenti a Vuhsziban lévő gyár kapacitását a régi chipek kapcsán, de végül az amerikai exportkorlátozások miatt meggondolták magukat. Mivel az amerikai cégek csak külön engedéllyel exportálhatnak Kínába fejlett chipeket és chipgyártó eszközöket, a régi chipek gyártásának kapacitásnövelése mellett döntöttek. Márciusban pedig jelezték, egy újabb évre további mentességet kérnek az USA-ban a korlátozások alól.

Azóta történt

Előzmények