A Samsung is áldozatul esett az NVIDIA-t támadó zsarolóknak

A Samsung megerősítette a támadást, a zsarolóbanda 190 GB bizalmas adatot tett közzé, a Galaxy eszközök forráskódját is.

A Samsung a napokban megerősítette, hogy valóban kibertámadás érte. A hackerek belsős cégadatokat loptak, többek között a Galaxy eszközök forráskódját is.

A támadók a Lapsus$ zsarolóbanda emberei lehetnek, vagyis ugyanarról a bandáról van szó, amely nemrég az NVIDIA-tól is komoly titkokat lopott egy akció keretében.

A Lapsus$ most egyébként egy 190 GB-os torrentfájlt is elérhetővé tett a Samsung adataival a saját Telegram-csatornáján keresztül. Ez állítólag bizalmas forráskódot is tartalmazott, vagyis veszélybe kerülhettek a cég eszközbiztonsági rendszerei. Többek között a Galaxy eszközök készüléken történő titkosítását és biometrikus azonosítást segítő algoritmusok részletei is benne voltak a csomagban, de bootloader-forráskód is.

A Samsung szerint az ügyfelek és a dolgozók személyes adatait nem érintette a támadás és a lopás. A Samsung szerint az ügyfelekre semmilyen hatással nem lesznek a történtek, a további támadások elkerülése végett újabb biztonsági intézkedéseket vezettek be. Azt nem lehet tudni, hogy a csoport a Samsungot is megzsarolta-e a torrentfájl közzététel előtt.

Azóta történt

Előzmények