Az Altair felvásárlásával erősít a Sony

Az Altair Semiconductort három egykori Texas Instruments vezető alapította még 2005-ben. A vállalat LTE modemchipek és szoftverek gyártásával foglalkozik. A Sony a mai napon jelentette be, hogy 212 millió dolláros áron megállapodtak a felvásárlásról. Az Altair eredményeit az Internet of Things világában kívánja felhasználni a cég.

Míg a végfelhasználói eszközök jellemzően Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak, a vállalati ügyfelek számára a szintén alacsony fogyasztású, ám kevésbé helyhez kötött és ipari méretek mellett költséghatékonyabb LTE infrastruktúra használata is érdekes opció lehet. Egy ipari parkban vagy mezőgazdasági területeken, ahol nincs kiépített hálózat, lényegesen olcsóbb a szolgáltatók által üzemeltetett mobilhálózatra csatlakozva rendszerbe kötni a szenzorokat és egyéb eszközöket, mint Bluetooth vagy Wi-Fi lefedettséget kiépíteni.

A Sony bejelentése alapján a felvásárlásnak szemmel látható hatása nem lesz a 2016-os pénzügyi eredményekben, a folyamat pedig már februárban lezáródhat. A vállalat közleményében azt is megemlíti, hogy az Altair fejlesztéseit a GNSS (Global Navigation Satellite System) és képfeldolgozó szenzorok kombinációjával kívánják majd felhasználni, így újfajta mobilhálózatra kapcsolódó eszközök jöhetnek létre.

Azóta történt

Előzmények