Állítólag új gyárat nyitna a Samsung Gödön

Tuzson Bence a Magyar Időknek nyilatkozva elmondta, hogy a Samsung korábban képcsőgyárat üzemeltetett a telephelyen, azonban az ipari trendek változásával ezzel a tevékenységgel felhagyott a koreai cég, de a gyárat megtartotta. Mint a politikus elmondta, jelenleg is folynak előkészítő tárgyalások, amelyek azt célozzák, hogy a Samsung Európába telepítsen akkumulátorgyártó tevékenységet.

A képviselő tájékoztatását a Magyar Idők beszámolója szerint alátámasztja a hír, hogy a Samsung nemrégiben delegációt küldött Magyarországra az itt esetleg felépülő új üzemmel kapcsolatban, ahol elektromos autókhoz gyártanának akkutelepeket – jelentette a koreai Pulse News több meg nem nevezett iparági forrásra hivatkozva. A Magyar Idők azt írja, hogy a Pulse News értesülései szerint azért hozna létre európai gyártóbázist a koreai vállalat, hogy közelebb kerüljön az elektromos autók gyorsan fejlődő itteni piacához.

A Magyar Idők egy infografikára utal, mely szerint az üzem lehetséges helyszíne Budapest közelében lehetne, a létrehozása pedig még idén elindulhatna, és tudomásuk szerint azzal kapcsolatban egyelőre nincs döntés, hogy mekkora lenne az üzem kapacitása. A beszámoló szerint a Samsung reményei szerint azt a magyarországi gyárat alakíthatnák át, amelyet 2001-ben építettek hazánkban a plazmatévékhez használt képernyőpanelek gyártására.

Samsung
[+]

A 2012-ben még 76 milliárd forint árbevételt összehozó Samsung SDI Magyarország Zrt. egyébként 2014-ben húzta le a rolót. A mintegy 322 ezer négyzetméteres gödi gyárukra, amelyet 2007-ben még bővítettek, azt követően került lakat, hogy a képernyők iránti kereslet erősen megcsappant a plazmatechnológia magas áramigénye miatt – írja a Magyar Idők

Azóta történt

Előzmények