Hétfői pletyka: jövőre akciózik a Samsung

A vállalat nem kommentálta a híradást, mely szerint jövőre felújított felső kategóriás telefonokat dobnak piacra.

A dél-koreai gyártó azt tervezi, hogy jövőre elindítanak egy programot, melyben gyárilag felújított („refurbished”) prémium kategóriás telefonokat dobnak piacra – tudta meg belső forrásból a Reuters hírügynökség. Az akció célja, hogy a mobilos termékvonal átszervezése után is fenntartsák a korábbi bevételi szintet. Az akcióban azok a telefonok vesznek részt, melyeket azokról a piacokról kaptak vissza az előfizetőktől, akik beléptek a Samsung által kínált egyéves upgrade programba.

Az egyelőre még nem nyilvános tervek szerint az átvizsgált és felújított készülékeket az eredetinél alacsonyabb áron fogják kínálni – bár a forrás egyéb részleteket nem akart elárulni: sem azt, hogy mekkora lesz a kedvezmény, sem azt, hogy mely modellek érintettek, sem azt, hogy összesen hány telefonról lehet szó.

Az ilyen gyári felújítás gyakorlata gyártóról gyártóra változik, az esetlegesen hibás alkatrészek mellett az akkumulátort és a külső házat, a tokot általában le szokták cserélni, de olyan is előfordul, hogy bizonyos, nem létfontosságú alkatrészeket kivesznek a felújított készülékekből. Az Apple hasonló akció keretében az iPhone-t egy évvel a kiadás után az eredeti ár 69, a Samsung a Galaxyt hasonló programban 51 százalékáért árulta az amerikai piacon.

A „refurbished” telefonok piacra dobása leginkább a piaci részesedés növelését szolgálja a vállalatoknál, és főként a fejlődő piacokat szokták megcélozni az olcsó készülékekkel.

A Samsung szóvivője annyit közölt, hogy szóbeszédeket nem kommentálnak.

Azóta történt

Előzmények