A kriptotárcák és a BNPL felé fordul a Revolut

Többek között a jelzálogkölcsönök, a BNPL és a decentralizált kriptotárcák piacán terjeszkedne a digitális banki platform.

A Revolut vezérigazgatójának elmondása szerint több irányba is terjeszkedik vállalata: decentralizált kriptotárcákat akarnak indítana, betörni a jelzálogkölcsönök szektorába, az új stratégiával pedig „szuperappá” válnának.

Hirdetés

A Revolut a fizetési szolgáltatások mellett kriptokereskedést, megtakarítást és tőzsdei kereskedést már most is lehetővé tesz, rövid távon azonban az átutalások és a BNPL (később fizetés, azonnali vásárlás) piacon hozna új termékeket.

Nik Storonsky szerint vár még rájuk munka, de idővel egyként mindenféle pénzügyi szolgáltatást kínálhatnak. Példaként említette a decentralizált kriptotárcákat, amelyek segítségével a kölcsönnyújtás, a staking és sok egyéb művelet is lehetővé válna, ezeken már dolgoznak.

Mivel a fogyasztói életben fontosnak látják a jelzálogkölcsönöket, ezért ebben a szektorban is terjeszkednek majd. A Revolut a kínai WeChat mintájára lenne az USA-ban és Európában kevésbé ismert szuperapp, de hasonlóval próbálkozik az Amazon, az IKEA és a Walmart is, emlékeztet a Reuters: a tech startupok szoftverei mindent a fogyasztók elé tárnak, kihagyva a hagyományos pénzintézeteket.

Előzmények