Magyar startup a kupleráj ellen

A legenda szerint jó takarítónőt csak ismerős ajánlása útján lehet. Aki szépen dolgozik, annak általában tele a naptárja, aki pedig rugalmasan tud alkalmazkodni az igényekhez, megfizethetetlen. A tavaly szeptemberben indult magyar startup erre a helyzetre keresi a megoldást.

Hirdetés

A Helpy néven indult, de néhány napja Rendiként folytató vállalkozás az AirBnB, Uber és Yummber mintájára egy olyan szolgáltatás-közvetítő kíván lenni, ami hidat képez a kereslet és a kínálat között. A tisztaságbizniszben a befektetők is meglátták a lehetőséget, így márciusban közel 50 milliós tőkeinjekciót kapott a vállalkozás a Conorfund tőkealaptól.


[+]

Jelenleg Budapest, Győr és Szeged lakói rendelhetnek online takarítást, de még májusban elindul a debreceni közvetítés, amit később Miskolc és Pécs követ majd. Kérdésünkre Csillik Timur, a Rendi ügyvezetője elmondta, hogy néhány hónapja még csak 150-200 megrendelés érkezett hozzájuk, míg áprilisban már 800. Ennyi kiszállásnak már komoly humánerőforrás-igénye is van, mintegy 120 takarítóval dolgoznak, akiket a munka végeztével a felhasználók értékelnek, ez jelent garanciát a minőségre.

A különböző alapcsomagok mellett extra kiegészítőket választhatnak az ügyfelek. Az alapdíjak Budapesten 5800 forint és 11 700 forint között mozognak a lakás méretétől függően, a vidéki városokban némileg olcsóbb a szolgáltatás. A sharing economy eszméje alapján szerveződő startup bízik abban, hogy Magyarország mellett a környező országok felé is sikeresen terjeszkedni tudnak a közeljövőben, és lehet belőlük az új Prezi, vagy Ustream. Meglátjuk, ehhez még sok mindenre lenne szükség, például mobileszközökre (is) optimalizált honlap, vagy alkalmazás, és persze az, hogy tényleg legyen olyan minőségű a szolgáltatás, amit nyugodt szívvel ajánlanak az ügyfelek ismerőseiknek.

Azóta történt

Előzmények

  • Nem bízunk bennük, mégis használjuk őket

    A legtöbb internetező megbízhatatlannak tekinti az online kommunikációs csatornákat, mégis rendszeresen használja őket többek között magánjellegű témák megtárgyalására.

  • Biohackerek az olcsó inzulinért

    A cukorbetegek számára elérhető megoldások drágák, ezért fiatal kutatók közösségi finanszírozásban keresik a megoldást.