Hazai startup nyerte a CEE Lift Off! versenyét

A főnyereményt és a közönségdíjat is magyar csapat nyerte el a 23 ország 148 indulója közül.

Az idei CEE Lift Off! startup versenyen Kelet-Közép-Európa régió 23 országából összesen 148 induló vett részt. A budapesti döntőig jutó tíz projekt közül a hazai BOOKR Kids nyerte meg a fődíjat: az OXO Labs féléves akcelerátor (felpörgető, beindító) programját, a Power Angels 150 ezer eurós befektetési ajánlatát, illetve a Loffice közösségi iroda féléves használati jogát. A zsűri véleménye szerint a mese- és hangoskönyveket, animációkat és fejlesztőjátékokat egyesítő alkalmazás (Android, iOS) újra divatba hozhatja az esti mese intézményét, ezért a Móra-BookR Kft. kezdeményezése győzött.


[+]

A közönség kedvence a céges csapatépítő tréningeket sportprogramokkal és játékos versenyszituációkkal felturbózó, szintén magyar Battlejungle lett. A virtuális serlegeket, plecsniket és a főnök felett aratott győzelem közben összekovácsolódó csapategység ígéretét hordozó projektre érkezett szavazatok egy éven keresztül tartó jogi támogatást jelent a Battlejungle számára az Oppenheim ügyvédi iroda felajánlásával.

A zsűri különdíját a MyCG franciaországi székhelyű csapata szerezte meg a ruházatba rejtett EKG projekttel. A szív- és érrendszeri beavatkozásokra specializálódott magánklinikát is üzemeltető vállalat közösségi finanszírozással tervez eljutni az ötlettől a megvalósításig, a kockázati befektetők elérésében minden bizonnyal nagy segítséget jelent majd a jutalmul kapott teljes körű PR szolgáltatás az Uniomedia Communicationstól.

Azóta történt

Előzmények