PayPal.Me: itthon is elindult a személyközi pénzküldő szolgáltatás

A vállalat bejelentette, hogy ötvenkét új piacon, köztük Magyarországon is elérhető a PayPal személyközi elektronikus fizetési megoldása. A PayPal.Me szolgáltatás segítségével bárkitől egyszerűen igényelhetünk pénzt egy általunk létrehozott egyedi link elküldésével (például Kovács István létrehozhatja a következő linket: paypal.me/KovacsIstvan). A biztonságos link küldése minden webes felületen működik, így a fizetési igény e-mailben, chat ablakban, vagy például közösségi média posztban is eljuttatható a címzettnek. A fogadó félnek a fizetéshez nincs más dolga, mint a kapott linkre kattintani és belépni a PayPal fiókjába.

A szolgáltatással a PayPal célja, hogy egyszerű megoldást kínáljon a barátok, családtagok, munkatársak közötti magántermészetű tranzakciók lebonyolítására, de – mivel a felhasználók által létrehozott link nem csak saját névvel, de akár egy vállalat nevével  is egyedivé tehető –megoldás lehet a mikro-, a kis-, vagy a középvállalkozások, szabadúszók és nonprofit szervezetek számára is. Az ajánló szerint: „A PayPal.Me segítségével nagyobb társaságtól éppen olyan könnyedén szedhetünk be pénzösszegeket, mint egyetlen személytől, ami hasznos lehet például közös munkahelyi ebédek költségeinek elszámolásában, gyűjthetünk vele pénzt gyerekeink focicsapatának, de akár ügyfeleink is fizethetnek rajta keresztül az elvégzett szolgáltatásainkért.”

Hirdetés

PayPal.Me
[+]

„Be kell látnunk, hogy a készpénz a múlté” – nyilatkozta Matt Komorowski, a PayPal közép- és kelet- európai régióért felelős ügyvezető igazgatója. „A PayPal.Me használatával könnyedén utalhatunk pénzt ismerőseinknek, családtagjainknak, de  egyszerűsége miatt remek megoldás vállalkozások, szabadúszók, jótékonysági alapok számára is. Egyetlen link, gyors fizetés, és kész. Biztos vagyok benne, hogy az új technológiákra nyitott generációnak köszönhetően a személyközi megoldások hamarosan a jövő domináns fizetési megoldásává fognak válni.”

A PayPal.Me esetében a fizetéshez nincs szükség a 16 számjegyű bankkártya szám vagy más adatok megadására. A PayPal lehetőséget nyújt a PayPal egyenleg, bankszámla, betéti kártya, vagy hitelkártya terhére történő fizetésre. A PayPal a felhasználók adatait a PayPal.Me link küldése esetén sem osztja meg a másik féllel, és 100%-ban garantálja a jogosulatlan tranzakciók visszatérítését. A szolgáltatás PayPal fiókkal rendelkező felhasználók számára vehető igénybe.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények