Olcsóbb lett a Tesla Full Self-Driving szoftvere

Az USA-ban harmadával csökkent az FSD ára. Musk szerint az FSD hamarosan Kínában is elstartolhat, miközben az autók árát világszerte csökkenti a Tesla. Musk indiai útját pedig elhalasztották.

A Tesla szombaton döntött úgy, hogy a Full Self-Driving vezetéssegítő szoftverének árát az USA-ban 12 ezer dollárról 8 ezer dollárra mérsékli. Elon Musk eközben megerősítette, hogy elkötelezettek az önvezető technológia iránt.

Musk szerint a technológia fő bevételi forrása lesz a Teslának – ugyanakkor a céljait évek óta nem sikerül elérni, a technológia pedig hatósági és jogi akadályokkal is küzd.

Musk egyébként ebben a hónapban ígért egy robottaxis bemutatót augusztus 8-ára. Azt követően, hogy a Reuters szerint a Tesla elkaszálta az olcsó, tömegeknek szánt elektromos autóját, és inkább a jövedelmezőbb robottaxik felé fordul – a jelentésre Musk akkor azt reagálta, hogy a Reuters megint hazudik. A Wall Street azóta is hiába vár válaszokat a Model 2 kapcsán.

A Tesla egyébként a funkció amerikai havi díját 199 dollárról 99-te csökkentette. 2023-ban pedig még arról beszélt Musk, hogy az akkor 15 ezer dolláros FSD nagyon olcsó, mivel jelentősen megnöveli az autó értékét, amint önvezetővé válik.

Az FSD név ellenére a Tesla úgy fogalmaz, hogy a szoftver nem teszi önvezetővé a járművet, az továbbra is teljes és aktív emberi felügyeletet igényel.

Ami az FSD-t illeti, Elon Musk szombati kijelentése szerint hamarosan Kínában is elérhető lesz.

Az EV-piacon a csökkenő eladások és az árháború folytatódik egyébként, amire válaszul az USA-ban, Kínában, Németországban és számos nagy piacán csökkentette úgy 2000 dollárral az autói vételárait a Tesla. Az árcsökkentésekre azután került sor, hogy a Tesla ebben a hónapban kiadott jelentése szerint az első negyedéves, globális járműszállításaik közel négy év után először csökkentek.

Musk egyébként elhalasztotta az Indiába, a miniszterelnökhöz tervezett útját, és csak valamikor később látogat el hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények