Hirdetés

2019. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » M2M rovat

Okostelefonos csatlakozással rendelkező elektromos robogó érkezik Európába

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: M2M Now

A Terra Motors terméke a hozzá csatlakoztatott iPhone segítségével monitorozni tudja a tulajdonosok vezetési szokásait.

Hirdetés

Európában is elérhető lesz a japán Terra Motors Corporation A4000i névre hallgató elektromos robogója, amely az okostelefonos csatlakozási lehetőségével tűnik ki a hasonló megoldások közül. Tokusige Toru, a vállalat vezérigazgatója szerint több koncepciót is lehetett látni az okostelefonok efféle járművekre történő csatlakoztatására, de az ő elektromos robogójuk az első, ami tömeggyártásba is tudott kerülni, épp ezért nagy örömmel tölti el, hogy az öreg kontinensen is megjelenik a termék.

Az e-robogó jelenleg csak iPhone-ok fogadására képes, az új iPhone 6 és 6 Plus kompatibilitásával kapcsolatban a gyártó honlapján nem található infó, de a 3GS-től az 5s-ig bezáróan minden készülék támogatott. A jármű 118 kilogrammot nyom, legfeljebb 60 kilométer/órás sebességgel képes haladni, ha pedig nem vágyunk a gyorsaságra, akár 60 kilométeres hatótávot is ki lehet belőle csikarni (a gyártó ezt az adatot 30 kilométer/órás sebességre adta meg). Érdekesség, hogy a 16 kilogrammos tömegű akkumulátor eltávolítható, kialakításának köszönhetően könnyedén hordozható, feltölteni körülbelül 4 és fél óra alatt lehet. Cserélni viszont elég lesz 50 ezer kilométer megtétele után, ami a japánok szerint körülbelül az ötszöröse az átlagos kínai e-robogók akkumulátorai által nyújtott teljesítménynek.

A csatlakoztatott okostelefon jelenleg amolyan műszerfalként funkcionál, képes megjeleníteni a robogó akkumulátorának töltöttségét és különféle statisztikai adatokat (maximális és átlagsebesség, megtett távolság stb.), amelyeket egyébként a webre is ki lehet pakolni. A Terra Motorcycles hosszabb távú célja viszont a sofőrök vezetési szokásainak monitorozása és egy Big Data adatbázis létrehozása, de ennek részleteiről egyelőre nem tudunk többet, ahogy a jármű ára és pontos európai megjelenése sem tisztázott.

Hirdetés

Előzmények

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.