Okosabb lett a magyar szótár a Firefoxban

Sok hibája volt a Firefoxhoz és a Thunderbirdhöz az addons.mozilla.org oldalról letölthető magyar helyesírás-ellenőrzőnek, amely többek között nem ismerte fel az összetett szavakat és az igekötős igéket. Tegnap azonban frissítették a szótárat: mostantól a javított változat érhető el a hivatalos szótároldalon – írja a hup.hu.

A problémákat eddig az okozta, hogy tévedésből egy olyan magyar szótárcsomagot állítottak össze a Mozilla programjaihoz, amely az OpenOffice.org által is használt Hunspellhez való, és nem kompatibilis a Firefoxban és Thunderbirdben lévő MySpell ellenőrző modullal. Ezért annak, aki használható helyesírás-ellenőrzőt akart a böngészőben és a levelezőben, a Magyar Mozilla Projekt oldaláról kellett egy régebbi szótárat letöltenie, és ki kellett kapcsolnia az automatikus frissítést. Mostantól erre nincs szükség.

A Firefox 3-mal együttműködő magyar szótár később kerül fel a letöltési oldalra, de a böngésző béta-változataival a mostani verzió is használható – írja a hup.hu-n a magyar helyesírás-ellenőrzőt fejlesztő Németh László, aki a jövőben az addons.mozilla.org-on megjelenő csomag karbantartója is lesz.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények