Vizsgálat indult a Microsoft Magyarország ügyében

A Fővárosi Főügyészség eljárást folytat a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által megkötött egyes szerződések kapcsán.

Az atv.hu egy hozzájuk eljuttatott levélből tudta meg, hogy a Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya vizsgálatot folytat szoftverbeszerzésekkel kapcsolatban.

Hirdetés

A beszámoló szerint Nemesánszky Gábor osztályvezető ügyész agusztus 21-i keltezéssel levelet írt az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatójának, Sipos Imrének, melyben tájékoztatja: közérdekű bejelentés alapján a Fővárosi Főügyészség eljárást folytat a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által 2013. szeptember 23-án KM0101SLIC13 („Microsoft vagy azzal egyenértékű szoftverlicencek és kapcsolódó szolgáltatások” beszerzése) azonosító számon megkötött keretmegállapodás alapján megvalósult egyes közbeszerzések törvényessége tárgyában.

Az atv.hu-hoz is eljutott levelében az ügyész – az ügyészi törvényességi ellenőrzési eljárás lefolytatása érdekében – azt kéri, hogy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint hét beszállító cég között 2014. július 29-én megkötött szállítási szerződést, valamint további egy beszállítóval 2014. november 4-én megkötött kettő darab szállítási szerződést, öt beszállítóval 2015. szeptember 1-jén megkötött vállalkozási szerződést, továbbá egy beszállítóval 2015. szeptember 7-én megkötött vállalkozási szerződést – de a szerződéskötéseket előkészítő teljes iratanyagot is – legkésőbb 2019. augusztus 26-áig a Fővárosi Főügyészség Közigazgatási Jogi Osztályának (elektronikus úton vagy papír alapon) küldjék meg.

Nemesánszky Gábor ezen túlmenően kéri azt is, hogy „a fent nem szereplő, de a KM0101SLIC13 azonosító számon megkötött keretmegállapodás alapján »Microsoft vagy azzal egyenértékű szoftverlicencek és kapcsolódó szolgáltatások« beszerzésére megkötött további közbeszerzési szerződéseket és azok előkészítő iratanyagát is szíveskedjék megküldeni a Fővárosi Főügyészségnek”.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények