A Központi Nyomozó Főügyészség is lépett a Microsoft Magyarország ügyében

Az amerikaiak válaszoltak a korábbi megkeresésre, illetve két feljelentés is érkezett, ezek alapján nyomozást rendeltek el.

Hirdetés

Nemrég az IT café is beszámolt arról, hogy a Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya vizsgálatot folytat szoftverbeszerzésekkel kapcsolatban, ez arra utalt, hogy hivatalos nyomozás indult. Ezt megerősítette a Központi Nyomozó Főügyészség mai közleménye is:

Nyomozás indult az ún. Microsoft ügyben

 

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelenős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Amerikai Tőzsdefelügyelet a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott, nem bűnügyi vizsgálatáról dokumentumokat hozott nyilvánosságra.

Ezt követően a Legfőbb Ügyészség azzal a kéréssel fordult az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumához, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információját küldje meg részére.

Fenti ügyben két feljelentés is érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre, amely feljelentés kiegészítést rendelt el.

Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának válasza időközben megérkezett, és a nyilvánosságra hozott dokumentumok elsődleges elemzésére is sor került. Mivel a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható, a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények