Új programozási verseny indul középiskolásoknak

Az NJSZT támogatásával hiánypótló verseny indul: mostantól csapatban is összemérhetik tudásukat a programozásban jeleskedő 7-12. osztályos diákok országos és nemzetközi szinten.

A Neumann Társaság honlapján jelentették be, hogy az International Informatics Olympiad in Teams (IIOT) és ennek most induló hazai válogatóversenye, a Kódkupa a fiatal korosztálynak biztosítja a csapatban való kódolás és versengés különleges atmoszféráját.

Hasonló programozási csapatversenye korábban csak az egyetemistáknak volt (a nagy presztízsű ICPC), ezt az űrt tölti be az IIOT és a Kódkupa.

Az NJSzT, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és az Alphacademy új csapatversenyének hivatalos neve: Kódkupa – IIOT Válogatóverseny. A megmérettetés az International Informatics Olympiad in Teams versenysorozat része. A magyarországi versenyen kiválasztott csapatok részt vehetnek a nemzetközi döntőn. A verseny célja felkelteni a fiatalok érdeklődését az informatika és a programozás iránt, és lehetőséget adni arra, hogy bizonyítsák kompetenciájukat a számítógépes problémamegoldásban. A csapatmunka közös tanulásra és egymás támogatására ösztönöz, fejleszti a kommunikációt és a kreatív problémamegoldást, a modern munka világára készít fel.

A versenyre február 1-ig várják legfeljebb 4 fős csapatok jelentkezését, a tagok egy iskolában tanuló 7-12. évfolyamos diákok lehetnek. Két forduló lesz, február elején egy online selejtezőben mérhetik össze magukat a csapatok, ahonnan a legjobb 10 csapat jut be a Budapesti Fazekas Gimnáziumban márciusban megrendezett döntőre. A csapatoknak mindkét fordulóban 3 óra alatt kell együttműködve megoldaniuk 7-10 feladatot.

A példák típusukat tekintve hasonlítanak az Informatika OKTV II. (programozás) kategóriája, illetve a Nemes Tihamér Programozási Verseny feladataira, tehát az algoritmizálás áll a feladatok középpontjában.

A győztes csapat és a szervező iskola legjobb helyezett csapatának jutalma az olaszországi döntőre utazás. A többi döntőbe jutott csapat tagjai értékes műszaki vásárlási utalványban részesülnek.

Bővebb információk és jelentkezés a verseny honlapján.

Azóta történt

Előzmények