Szakköröket tart gyerekeknek a Google magyar mérnöke

Februárban tehetséggondozó programozási és matematika szakkörök indulnak motivált gyerekeknek.

A 8-18 éves korosztály számára meghirdetett online szakkörökre, a teljesen kezdő programozástól egészen a nemzetközi versenyekre való felkészítő szintig lehetőség van jelentkezni, ugyanúgy, mint a gondolkodás-központú matematika-szakkörökre.

Az Alphacademy szakkörök vezetője, Weisz Ágoston tíz éve foglalkozik tehetséges fiatalokkal, öt éve dolgozik a Google-nél Zürichben, ma már senior software engineerként. Számos egykori és jelenlegi tanítványa szerepelt sikeresen a nemzetközi informatikai diákolimpiákon, országos versenyeken (IOI, CEOI, OKTV). E szakkör azonban nemcsak a versenyfelkészítésről szól, hanem a programozás egyéni és csoportos öröméről is.

A szeptemberben kezdett diákok szülei a szakkörökkel kapcsolatos elégedettségi mutatón kiválóra értékelték a foglalkozások színvonalát. A tanulók a megyei és országos versenyek állandó résztvevői, kiemelkedő eredményeket elérve.

2020-ban a Nemes Tihamér országos döntőn az 5-8.-os kategóriában az első 11 versenyzőből 9 tanítvány az Alphacademy szakkörök diákjai közül került ki.

Az új csoportok 11-19 fős létszámmal, életkor és a felmért tudás szerinti bontásban indulnak. A jelentkezők, Logo, teljesen kezdő C++, haladó C++, C++ versenyszinten, matematika témaköréből választhatnak. Az online szakkörökön való részvétel előfeltétele mindössze egy otthoni laptop vagy számítógép. A foglalkozások ideje kéthetente 90 percet tölt ki. Hétvégi, vagy hétköznap délutáni csoportos alkalmakra is lehet jelentkezni, melyhez előképzettség nem szükséges.

Szakkörökre jelentkezés: alphacademy.hu

Facebook-oldal: Alphacademy.

Azóta történt

Előzmények