3 hónap alatt 2 milliárd dollárt generált az NFT-piac

Valaki pedig egyetlen szürke pixelt több mint 1,7 millió dollárért adott el – a rekordok után viszont gyors zuhanásba kezdett az NFT-szektor.

Az NFT-piacot jellemző helyzetről és az előzményekről ebben az írásunkban nemrég részletesebben is beszámoltunk.

Most a szektor helyzetéről a NonFungible.com jelentése még frissebb képet festett. Ez alapján az idei első negyedévben már több mint 2 milliárd dollárért értékesítettek NFT-ket. Ebben ráadásul az NBA Top Shots eladásai nincsenek is benne, az a platform még 472 millió dollárt bevételt generált a rövidke videoklipekkel. Szintén nincs benne a statisztikában Beeple 69 millió dolláros alkotása.

Az év elején valósággal felrobbant az NFT-piac, eleinte kétszer annyi vevő volt, mint amennyi eladó. Ez a NonFungible.com szerint jelentős érdeklődést jelez a szektor iránt.

Sokakat meglepett továbbá, hogy a Sotheby’s aukciósház több mint 1,7 millió dollárért tudott eladni egy NFT-t, ami egyetlen szürke pixelre hivatkozott (ez volt a digitális műalkotás).

A piac helyzete elég ellentmondásos, a meghökkentő rekordokkal egyszerre ugyanis gyorsan kifulladni látszik. Ez alapján a beszámoló alapján négy héten belül úgy 70 százalékkal zuhantak meg az árak.

Azóta történt

Előzmények