Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Vajon mi lehet az oka, hogy par milliardos ennyire agressziven bizonygatja, hogy az NFT-ben van a jovo. Jellemzoen ha valami ennyire tuti uzlet, azt nem hiresztelik twitteren minden nap papagaly modjara.
Akkor persze mas a helyzet, hogy meg kell gyoznie meg parmillio balekot, hogy beinduljon a hype es az ujabb lufi fujasa. Ha nem is piramisjatek, de ugyanaz a kommunikacios agymosas megy, hogy kicsalja masok penzet. Amikor egy milliardos probalja a kisembereknek bemagyarazni a tuti, ott jol nem sulhet el a dolog.
Par honapja youtube-os reklamblokban ment valami borzalmas agymosas, de olyan szinten hogy 20 perc alatt sem derult ki hogy mit is akarnak eladni, de azt ezerszer elmondtak hogy az lesz a kovetkezo leglegleg valami.
Tegnap meg ez a BitClout, vagy mi jott szembe a neten. Ennyire sok lenne a megvezetheto ember?: [link]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
FattyDove
őstag
Igazából igaza van. Minden annyit ér, amennyit adnak érte. Egy mona lisa sem több, mint egy paint-el rajzolt krumpli. Persze lehet mögé hazudni akármit, de az sem véletlen, hogy 10 festőből 9 halál csóró volt egész életében (a maradék 1-nek meg voltak marketingesei), több száz évvel a halála után kapták fel a műveit.
"Jellemzoen ha valami ennyire tuti uzlet, azt nem hiresztelik twitteren minden nap papagaly modjara."
Látszik, hogy nem értesz a befektetésekhez. Azután kell híresztelni, hogy te már befektettél a tuti üzletbe. Ha nem tudna senki az üzletről, akkor minden befektető bukna.
Példa: Adott egy cég Tádzsikisztánban, amelyik valami űttörő dolgot fejlesztett. Te ebbe befektetsz, majd miután befektettél telefosod a netet, hogy van egy ilyen cég. Ha nem tennéd ezt, akkor bedőlne a cég, független attól, hogy mondjuk a HIV vírus ellenszerét alkották meg.
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
"ertektelen lenne a dolog mediacirkusz, hype, agymosas nelkul."
Szóval akkor eljutottunk oda, hogy a mona lisa értéktelen? Vagy a (képzeletbeli) tádzsikisztáni cég HIV vírus ellenszere értéktelen lenne?
Mondanál egy olyan példát, ami értékes és nem követte hype? Csak egy ilyet kérnék az elmúlt mondjuk 40 évből. Várom, de nem a kitérő választ.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
ez teljesen normális, ha nem hirdeted magad akkor nem fog a kutya se tudni rólad.
nem semmiért dübörög az insta,fb,twitter. mert tömegeket érsz el.
az nft ötlete jó, mert nagyon sok művész napról-napra él és nagyon komolyan kihasználják őket. így bevételhez juthatnának.
persze majd ha lefut a hájp, mert egyelőre csak a szemetet látod."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dabadab
titán
Szóval akkor eljutottunk oda, hogy a mona lisa értéktelen?
Hát a Mona Lisa az pont azért olyan értékes, mert kulturális ikon, vagyis egészen konkrétan a hype meg a médiacirkusz miatt, mert azt mindenki ismeri, ellentétben pl. Ginevra de' Benci portréjával, amit szintén Leonardo festett.
DRM is theft
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha Mona Lisa kategorias dolgot adnak el ilyen modon, annak lesz erteke.
Ha egy cegnek van HIV ellenszere, akkor az az ertek, nem a hirveres korulotte. A hirveres segit nekik, de termek nelkul nem ernek semmit, tehat ha kiderul hogy megsem jo a gyogyszer, a befektetok befurodnek
Az nem ertek, meg csak nem is muveszet, ha egy regi Corel Draw clipart CD-rol osszeillesztek random modon ezer bena rajzot.
Ha az Apple keszit egy uj Mac-et, lehet hogy van korulotte hype, de okkal, mert van termek es nagyreszt a termek minosege, tudasa, kinezete adja az erteket mas termekekhez viszonyitva.
Itt meg csak nem is azt mondja, hogy a kep ertekes amit vett, hanem az NFT-t probalja eladni, mert cryptoban utazik. Nem azert vette meg a kepet, mert szerinte er annyit, hanem mert NFT-s. Ezzel pont ott vagyunk mint a bitcoin eseten, hogy csak a hype ad neki virtualis erteket.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
copass
veterán
hype demigod apple?! az apple státusz szimbólum, ha nincs apple-d szar vagy. olyan mint a bömbi. lehet vele csajozni, arcoskodni. senkit nem érdekel az hogy fele annyiért jobbat és használhatóbbat tudnál venni.
azért veszik mert irgalmatlan nagy hype van körülötte.
bármi lehet művészeti alkotás.
az is ha ikonokból készítek képet vagy a lábamat összesfestékezem és rugdosom a falat.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
kilua
senior tag
Tehát ha jól értem akkor annyi változhat az NFTkkel hogy ha a pixiven vagy a deviantarton vagy a skeben egy rajzoló kap egy reqestet akkor ezentúl nemcsak azért fizet a megrendelő hogy elkészüljön a mű hanem kap hozzá egy tokent is hogy az övé? Akkor mégiscsak van értelme.
(globálisan jól feljöttek ezek a modern digitális művészeti oldalak: [link] )
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
Most komolyan, egy kiprintelt jpeget tartanak kesztyus kezzel?
Atok
-
azbest
félisten
Szerintem a régiségek rossz példa ilyen téren, mert amiből kevés maradt fenn, az már csak a kora miatt is felvesz valamekkora értéket. Meg ugye, ha valami történelmi személy vagy irányzat meghatározó szereplője valamilyen módon, akkor azért is ölnek. De amúgy persze, önmagában csak régi festék és vászon vagy deszka.
Viszont a jelenkorban milliószámra vannak ilyen "egyéniségek" amelyek egyáltalán nem egyéniségek, hanem 12 egy tucat. Itt jön be ez, hogy csalás vagy pénzmosás céljából remek dolog a megfoghatatlan eszmei érték. És egy könnyen pótolható tucatműnél nem is kell félni, hogy mi lesz a művel, kit érdekel... csak a pénz tisztára mosásához kellett, aztán akár fel is lehet gyújtani.
Nem is tudom, hogy miért indiaiak jutnak eszembe az internetes és telefonos csalásokról. Náluk nagyipari módon üzemel a csalás, pláne a jómódú észak-amerikaiak célcsoportjára.
#8 copass
Le vagy maradva vagy 10 évvel. Legfeljebb kelet-európai gettőben státuszszimbólum, mert amúgy tök átlagosnak számít nyugaton és távolabbi keleten is. El kéne engedni már ezt régi lemezt, mert ciki.[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
"a Beeple nevű
művésztőlkontartol azt az NFT-t, ami véleménye szerint a digitálisművészetipenzmosasi kor történelmi kiindulópontját jelenti."There. I fixed for you
A tobbit meg mar nem is kommentelem. Gyalazat, ami megy.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
t72killer
titán
Srácok, csak pozitívan, szóval akkor hova kell reggelnem és feltölteni a hogyrohadapálpusztai animált gifeket, hogy nyugdíjba mehessek?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz arnyekxxx #15 üzenetére
guglis keresgélés után: nyiss éter wallet-et, vegyél étert most, a lufi csúcsán és fizess be valamelyik nft-kereskedőhöz (ja, a befizetés nem is elég, állj sorban egy meggyőző jelentkezéssel, hogy méltóztassanak felvenni az "elitművészklubba"). A díjaknak nem néztem utána, de ha az egész procedúra többe kerül, mint 3$, akkor felejtsék el magukat, lemaradnak a pálpusztais gif-emről. Nyilván az értelmezhetőbb árak (100$+) csókosoknak vagy máshonnan is ismert embereknek mennek.
-
t72killer
titán
Túl sok körülötte már a médiazaj, mint 2011-ben az arany esetében - akkoris már a csapból is az jött, hogy vegyélaranyat - jól be is esett utána, csórikámék akik felültek a vonatra kb most, 9év után látnak nominál dollárban annyi pénzt az aranyukért, mint amit akkor kifizettek.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz t72killer #20 üzenetére
Ez csak arra valasz,hogy lesz nagy eses, amit en sem vitatok.
A kerdes arra vonatkozott,hogy miert pont 2k ez a szint.
Foleg ugy,hogy par honap mulva erosen megvagjak az adott mhs-en kibanyaszhato eth mennyiseget, ami inkabb felfele tolna a szekeret.
Az arany inkabb a btcre hasonlit, az eth es a mogotte sorakozo shitcoinok pedig szazezrek,milliok szamara tettek elerhetove az eddig baromi bonyolultnak szamito tozsdezest. Mivel ezek mogott nincs tul sok minden,nem kell bujni a negyedves jelenteseket, igy ez nem is teljesen tozsde,hanem egy szerencsejatek-tozsde hibrid.
Az emberek imadjak a szerencsejatekokat, szerintem ez magatol nem,csak allami beavatkozassal dontheto be.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
mikromanus
veterán
A játék készítés és terjesztés épp hogy ebből áll és kitűnő ellenpélda: csináld meg a terméket, juttasd el az infót tömegekhez és keresd magad degeszre!
Hiába középszerű, vagy önismétlő, vagy simán csak fos az adott játék ha nagy a média felhajtás, meg "ismert" a fejlesztő, akkor veszi a pórnép kényszeresen. Közben meg a zseniális, újító, élvezetes játékok tömegei nem jutnak el szélesebb körhöz és elbuknak. Amiről senki se tud azt nem is veszi meg senki.
Vagy ez is olyan mint a politika. Más terep, hasonló logika. Nem véletlenül vásárol egy Párt fel minden útjába eső hírcsatornát, vagy épp akadályozza a függetlenebbeket ahol tudja. A stratégia itt is egyszerű: ha elég hangosan ordítozol, akkor meghallják és elhiszik neked a legbénább hazudozást is. Akiről nem hallanak arra meg a kutya se fog szavazni. Nem attól lesz valaki nyertes, hogy neki van a legjobb programja, vagy zseniálisan meg tudja oldani a problémákat. A hangosabb pofátlanabb ripacs nyer.
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
t72killer
titán
válasz mikromanus #22 üzenetére
Az, hogy egy játékot megcsinálni azért meló+minimális programoznitudás még ma is kell hozzá. Az nft-hez meg rajzolsz vmit egy 4éves szintjén és HA egy bizonyos körbe tartozol, dőlnek a milliók.
-
D.Va
senior tag
Én az NFT-knek semmi értelmét nem látom. Mivel maga a megvásárolt dolog (legyen az egy játék item, zene, gif kép, vagy bármi) nem a blokkláncon van tárolva, hanem valamilyen szerveren, pl az aukciós weboldal tárhelyén (ahol az illető "megvette az NFT-t") vagy valamilyen más weboldalon, tárhelyen.
Ha ez az oldal 10 év múlva megszűnik, az illető ott pisloghat az NFT-vel a kezében ami mögött nincs az ég világon SEMMI, max egy link ami egy megszűnt helyre mutat, és lehet bámulni az ERROR-t a csillió dolláros nft kép (vagy akármi) helyett.
Elég ha csődbe megy vagy szimplán eltűnik az aukciós oldal, vagy csak tönkremegy, leég a szerver stb... És hopp máris oda az NFT item..
Míg a korábban is említett eredeti (atomokból álló) Mona Lisa addig fog lógni a falon míg el nem lopják vagy végleg el nem bomlik sok ezer év múlva.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
"Ha az Apple keszit egy uj Mac-et, lehet hogy van korulotte hype, de okkal, mert van termek es nagyreszt a termek minosege, tudasa, kinezete adja az erteket mas termekekhez viszonyitva."
Rosszul fogod, nincs 3G, levédett rácsos ikonelrendezés(amit más kitalált és alkalmazott már addigra) stb.
#22 mikromanus: Csak nem a Fifára néztél?
#24 -RARA-: Vagy leég mint a francia cloud szolgáltató nemrég.
Ami a kérdés: ha eladás után készít valaki egy másolat az adott file-ról, akkor másolja vele elvileg a blockchaint is. Akkor mi lesz vele?[ Szerkesztve ]
-
D.Va
senior tag
-
D.Va
senior tag
A 69 milliós és hasonlóan nagy értékű NFT-k szerintem meg kamu-k, ezek szerintem csak jól leleplezett reklámok bizonyos aukciós NFT oldalaknak...
Kétlem hogy emberünk ezzel akarna menőzni a magas köreiben hogy "vettem egy JPEG-et 69 millió dollárért..." (amit elveszíthet ha megszűnik a képet tároló oldal) Még ha neki ez zsebpénz, ennyire nem hülye szerintem senki. Valszeg ez egy kamu aukció volt, vagyis... igazi, csak nem fizetett érte ennyit, és vagy ő kapott pénzt a reklámért cserébe, vagy befektetője az aukciós oldalnak. Amik így a nagy hírek hatására jó sok szart eladnak majd hatalmas összegekért.
Jó kis adócsalás ez az egész szerintem a milliárdosoknak. -
D.Va
senior tag
válasz #06658560 #28 üzenetére
A fájl az csak egy fájl. A fájl eredeti készítője tud másolatot vagy újat adni ha elvész az eredeti. De ha már neki sincs meg akkor helo, oda az NFT-hez tartozó file. Amennyire én tudom nem lehet másolatot készíteni róla úgy hogy az hiteles NFT másolat legyen.
[ Szerkesztve ]
-
D.Va
senior tag
Én videójátékoknál látom értelmét a blokkláncnak, mint pl ingame itemek, mint a CS:GO skinek, meg hasonlók. De ugye itt is csak addig van értéke a tártyaknak (NFT) amíg a játék, illetve a játék szolgáltatása, szerverei üzemelnek. Ha egyszer leáll egy játék támogatása, mert nem játszik már vele csak pár ember, nem sok értelme lesz a méregdrága NFT-knek...
Az NBA "kártya" gyűjtögetés ötletes alkalmazása az NFT-nek, kár hogy halott ügy mert minden pack "SOLD OUT" azonnal ahogy megjelenik. Vagy botokkal ezeket is felvásárolják, vagy olyanok kapják meg akik benne vannak tövig az NBA seggében, a tűz közelében és így hozzájutnak. Én néztem többször az oldalt, lehetetlen NBA NFT pack-et venni. Csak a marketen lehetne szerezni, sokszoros áron NBA NFT-ket.
-
atok666
őstag
Csakhogy nem maga a fajl van a blokkchainre fuzve... a metaadatok a fontosak (mondjuk lehet akar a file is, de az nem minden esetben kivitelezheto - hogy fuzod fel az eladott twitter tweetet?), amik ala vannak irva es a blokklancon vannak tarolva. Az asset maga ugyanugy letezik tovabb az interneten, barki reszere elerhetoen.
Atok
-
Jakuu
őstag
Azert a kepert ? Na ez am a muveszet. Megerett az emberiseg a pusztulasra, ha ilyen okadekert, ennyi penzt lehet bezsebelni.
-
azbest
félisten
-
kilua
senior tag
Egyébként 69 millió dollár az alig több mint ezer bitcoin. Egy pizza ára az 10ezer bitcoin szóval annyira nem is drága.
-
Balage700
tag
Nekem az jut eszembe hogy valaki eladta az Eiffel tornyot valamelyik baleknak, többször is. Ez az egész blockchain őrület olyan mint az egyszeri leányzó: van is pénzem de nem is, birtoklom azt a művészeti alkotást meg nem is. Schrödinger Blokklánca.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 15 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Bomba áron, üzletből, garanciával, DeLL XPS 17 9710 i7-11800H/16GB RAM/512SSD/RTX3050/FULLHD IPS
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- M42 Canon FD adaptert keresek
- Samsung Galaxy Watch 2 Active - csere /beszámítás
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler ENDORFY Spartan 5 CPU COOLER INGYÉ FOX
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Thermalright Phantom Spirit 120 SE CPU hűtő KISHIBÁS! INGYÉ FOX
- Vadi Új számítógépeinket 3 év garanciával, 79 999 forinttól vásárolhatja meg!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest