Döntött a Netflix: befékezi a filmgyártást

Átalakítja a filmes részlegét a Netflix, több vezető távozása mellett a filmgyártást is befékezik.

Régóta és sokan háborognak már amiatt, hogy mennyi és milyen minőségű filmet ont magából a Netflix – most nagy változások jönnek ilyen téren, a napokban ugyanis kiderült, hogy a Netflix átalakítja a filmes részlegét.

Ez leépítésekkel, vezetők távozásával jár együtt, a legtapasztaltabb igazgatók közül kettő is távozik. Az egyik a dokumentumfilmekért és kis költségvetésű filmekért felelős Lisa Nishimura, a másik a filmes csoport alelnöke, Ian Bricke – mindketten több mint egy évtizedet töltöttek a vállalatnál. Reed Hastings a vezérigazgatói székből még januárban távozott, helyét a társvezérigazgató Ted Sarandos vette át, valamint a működésért felelős igazgató, Greg Peters.

Az átszervezések részeként két részleget is kombinálnak, elbocsájtásokat eszközölnek, továbbá befékezik a filmgyártást annak érdekében, hogy magasabb minőségű alkotások szülessenek. A döntéshozatalt is centralizálják.

A legnagyobb streamingóriás mostanában a bevételnövelésre igyekezett fókuszálni, ennek részeként lecsapott a jelszómegosztásra, hiszen sok előfizetőt veszített, miközben a riválisok nagy nyomást gyakorolnak rá. Febuárban már az előfizetési díjakat is csökkentették számos országban, továbbá tavaly dolgozók százait küldték el a költségcsökkentések érdekében.

Azóta történt

Előzmények