- ASUS routerek
- Mikrotik routerek
- Kiderült, hogy mennyit érhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Az EV-k miatt maximumra kell pörgetni az atomipart
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
- Vírusirtó topic
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sok amerikai örülne a gyors internetnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Kathleen Kennedy köztük lesz már végre?
Ideje lenne.Homo Ludens
-
Victorio
aktív tag
Inkább a mindenáron erőltetett woke propagandát kellene kigyomlálni.
Lehet, emelkedne a nézettség.Az állatkertben azt, hogy "Az állatok etetése tilos!" soha nem az állatok írják ki.
-
Necroman_Mk2
senior tag
Kíváncsi leszek, hogy a Disney+ -ra érkező filmek és sorozatok mennyiségén változtatni fog-e.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Z_A_P
addikt
OK
-
Cassi
senior tag
A következő produkciójuk címe: Hófehérke és a négy törpe
-
bollokcs80
Korrektor
-
Max 2-3 év és az egész streaming platform lufi ki fog pukkadni szerintem.
Maradni fog 1 nagy, és viszlát.
Az emberek sem hülyék szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Pulsar
veterán
Továbbra se értem, hogy lehet ekkora létszámmal úgy csökkenteni egy céget, hogy ezt a felhasználó ne vegye észre...
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
aprokaroka87 #10 üzenetére
Nem lenne baj. Kezd unalmas lenni, hogy eszembe jut egy film, végiglesek 3-4 szolgáltatót, majd megyek át a másik szobába egy pendrive-al a letöltős géphez, mert egyiken sincs (DVD-n jó eséllyel megvan, de a TV mellett nincs optikai meghajtó).
Nemrég, nem ugrik be mit, valami régebbi filmet kerestem, meg is találtam az egyik stream-en, elkezdem nézni, de fura a szinkron...na ez is pendrive lett így, régi filmet nem fogok 2022/23-as szinkronnal nézni, ha van régi klasszikus. Tudom lehet angolul is nézni, de klasszikus szinkron helyett azért azt nem. Új filmnél tökmindegy.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
És azok nem kis filmek, ráadásul maga a sorozat is "él", talán 3 éves a 3. rész, és lesz még egy.
Valamelyik hétvégén a Kevin Costner féle Robin Hood-ot kerestem, az sincs sehol. OK, hogy 32 éves film, de azért csak a korának egyik legnagyobb kasszasikere volt, meg jó kis kalandfilm az ma is még.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
catlaca
senior tag
Kb a netflix modellje volt úgy ahogy fenntartható, aztán jöttek a bálnák( dizniamazonédzsbió), bedobták a szolgáltatást fél/harmad áron. Most meg, hogy még mindig nem sikerült csődbe hajszolniuk a netflixet, sírnak a veszteség miatt.
A megoldás meg a szokásos, új a ceo, ugyanaz mint a régi, nosza elküldünk párezer dolgozót, ami lényeges megtakarítást ugyan nem hoz, mert jellemzően azok mennek, akik csináltak is valamit, de lehet ezzel vakítani a részvényeseket. A vezetőknek a tízmilkás prémcsi ugyanúgy leesik évvégén. Szóval a szokott ügymenet mamutéknál. Ja, hogy értelmes film nem készült dizniéknél cirka 10 éve, az meg az előfizetők gondja, kit érdekel. Ezt a hírt is megkönnyeztük, igen.“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
-
-
kpbendeguz
addikt
válasz
Dilikutya #18 üzenetére
Egyes filmeket szándékosan vonnak ki a piacról pár évre, hogy aztán újra eladhassák őket.
A Disney pl. a 80-as 90-es években majdnem egy évtizedre kivonta a forgalomból a régi klasszikus rajzfilmjeit, hogy aztán "digitálisan felújított" formában ismét kiadják. Mivel közben felnőtt egy generáció és ugye az újszülöttnek minden vicc új, így a család ment a moziba megnézni a "felújított" Hófehérkét majd a mekiben megvették happy meal figurákat, stb. Míg ha a Disney nem tüntette volna évekre a filmet, akkor egy délután megnézték volna videón vagy a TV-ben.
Tehát simán előfordulhat, hogy ha egy adott filmet nem találsz meg a kínálatban, akkor szándékosan fektetik vagy azért, hogy később ismét kiadják, vagy hogy "helyet csináljanak" egy remake-nek.ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
catlaca
senior tag
válasz
aprokaroka87 #21 üzenetére
Néztünk valami ügyvédes sorit, asszem brilliáns elmék, első két évad szinkronos, aztán kettő feliratos, az 5-6 megint szinkronos. Már nem emlékszem nf vagy hbo, de menjenek anjukba. Csípem a star trek sorikat, de az újak szanaszét vannak, persze sehol nincs szinkronosan, de ezt már megszoktam, de a pikár 3. évadhoz felirat sincs a prájmon, úgyhogy fel is függesztettem, majd visszakapcsolom ha lesz valami érdemleges. Kezdtem örülni, hogy nem kell többé letöltögetni, erre tessék, megint vadászhatom a feliratot.
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Ezért is írtam azt hogy max 2-3 évet adok az egésznek..
Alapvető dolgokkal gond van.
1. Adott egy sorozat már, elkészült 8 évad mondjuk, szerintem logikus lenne hogy az 1. évad 1. része fent legyen, hiszen aki nem látta még a sorozatot, lehet azzal szeretné kezdeni.2. Oké hogy válogatják a tartalmakat, de azt miért nem lehet megtenni hogy oda írják hogy meddig tervezik fent hagyni?
3. Jó lenne ha a Filmek nagy része, nem járna körbe-körbe, inkább maradjon egy helyen több ideig, vagy akár örökre, tudom jogdíj... meg stb..
-
dabadab
titán
válasz
Dilikutya #16 üzenetére
Nagyon érdekes, hogy a zene- és a filmvilág mennyire más irányba ment el a streamelésnél.
Random zenei szolgáltatónál ott van kb minden és nagyjából mindegyiknél ugyanaz van, míg filmeseknél kb. semmi átfedés sincs a szolgáltatók kínálata közt és az összes együtt is csak egy nagyon-nagyon kis szeletét fedi le a megjelent filmeknek és sorozatoknak (akkor is, ha csak a nagyköltségvetésű, népszerű dolgokat nézzük).DRM is theft
-
Egon
nagyúr
A Netflix-en elkezdtük nézni nosztalgiából a Kaptárt. Már az első résznél húztam a szám a szinkron hiánya miatt, de az igazi pofára esés a 2. rész után jött: kiderült, hogy fenn van az 1., 2., 4., 5. és 6. rész, a 3. hiányzik...
Kábé itt lett vége nálam a sztorinak, azóta be sem kapcsoltam (nézze az asszony ha akarja); ami érdekel az letöltöm, a streaming szolgáltatók meg kapják be, majd szóljanak ha nézhető lesz a kínálatuk...
A túltolt woke-LMBTQ stb. vonal sztem inkább előbb, mint utóbb el fog tűnni, mert kontraproduktív lesz ebben a formában."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
AxBattler
félisten
-
Egon
nagyúr
válasz
AxBattler #30 üzenetére
Mostmilesz.
Ke? Olyan nagy igény, hogy egy filmsorozat összes része legyen fenn egy ilyen szolgáltatónál, vagy legalábbis ne hiányozzon a közepe?
Az új remake-et láttad már?
Nem. Milla Jovovich volt igazán érdekes benne (na jó: meg Jill Valentine), pontosabban valahogy nem visz rá a lélek, hogy a poszt-Milla részeket megnézzem.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
janos666
nagyúr
Nem tudom, hogy számodra releváns-e, de én is nemrég kezdtem ezeket újranézni, és míg NF-en csak a sima HD verzió van, BD lemezen már elérhető a 4k HDR kiadás is.
Az ilyen streaming platformokon szerintem csak azt éri meg nézni, ami saját produkció (így nem is nagyon érhető el máshol, más formában).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Yeffy
veterán
-
-
catlaca
senior tag
Mondjuk én a Kaptár 2- t még csíptem, de a többi? Megnéztem mindet kíváncsiságból, de a 3. rész után fel kellett volna ismerniük, hogy ez a buli megdöglött. Az első rész szerintem minden szempontból kiváló alkotás, a zenétől a színészi munkáig a zombi horror örök darabja lett.
A rasszista neoprimitív konyhanáci álláspontokkal nem értek egyet, nem a szereplők bőrszínén vagy szexuális érdeklődésén bukik el a legtöbb film, hanem a hitvány forgatókönyv és a gyenge színészi képességen. Összefoglalva írják meg rendesen a forgatókönyvet és tehetséges színészekre osszák a szerepeket. Akkor nem kell észrevenni, hogy eredetileg a könyvben hetero fehér faszi volt az adott karakter.
Például az Alapítvány sorozatban nem az zavar, Gaal Dornick fekete csaj lett, hanem a karaktert játszó “színész” irritáló tehetségtelensége.“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Dare2Live
nagyúr
" hanem a hitvány forgatókönyv és a gyenge színészi képességen"
Pontossan.
Viszont erre egy nagy-nagy lapáttal rátesz még, hogy a hitvány forgatókönyvírok tesznek a canonra. Átírják az eredeti művet amitől az akár értelmetlenné!, logikátlanná! válik.! És ennek egyik fő woke része, hogy néger lesz a viking, Aragorn, törpe, kis hableány...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
arty
veterán
válasz
Dare2Live #12 üzenetére
de miért NE lenne ezen rugózni rasszista?
érthető, ha színesítik a palettát, amerikát nem csak fehérek lakják.... lakták a készítéskor. csak akkor a fehéreken kívül film közelébe nem került senki... semmi gond a kompenzációval és te ezt innen persze nem értheted, itthon nem ebben élsz (csak valami hasonlóban
)
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
Dare2Live
nagyúr
Ennyire nem értek hozzá.
Egy érdekes plda a Trónok harca. Amíg a könyvek megvoltak imádtam. Amikor a könyvek elfogytak ott logikátlanul összecsapottul szétesett.Szerintem fontos a canon. Nem annyira mint a story, forgatókönyv, szinészek de fontos. A vikingek ne legyenek már négerek ahogy Aragorn se, ahogy....
Legekvésbé se zavar ha rengeteg filmben csak néger, ázsia lesz és fehér nem. De könyögöm ne legyenek már a vikingek, Aragorn... néger. És Boba Fett se legyen jóságos. Ő egy kegyetlen fejvadász ahogy Bosk meg Zuckuss és nem lehet megmagyaázni, hogy mért lett tündibündi mint ahogy azt meg lehet egy átprogramozott ig-88nál.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
nagyúr
Namigeccer: Engem nem zavar ha szinesítik a palettát tőlem aztán lóghat a néger néninek a kukija is és átoperáltathajták a fiú kiskutyát is akármivé is.
De "könyögöm ne legyenek már a vikingek, Aragorn... néger. És Boba Fett se legyen jóságos."don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Egon
nagyúr
A túlkompenzációval van gond. Azt írod: amerikát nem csak fehérek lakják. OK, rendben van, de ezen már rég túlléptünk: Hollywoodban legalább 20 éve minden rendőrfőnök fekete...
Van mondjuk a Dead Island nevű játék, 4 játszható karakterrel. 2 férfi, 2 nő, ez rendben is van. Szerepel benne egy fekete férfi, egy latin-amerikai csávó, egy ázsiai nő és egy fekete nő. Csaxólok, a világban jelentős számú fehér népesség is található..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
arnyekxxx
veterán
A paletta színesítésére ott van rengeteg új történet amit el lehetne készíteni. Andersen elég konkrétan leírta a kis hableány bőrszínét, és nem a barna szót használta hanem a fehéret. Lehet festeni gyönyörű női portrét titokzatosan mosolygó göndör, csokoládébőrű hölgyről, csak ne nevezzük el a festményt Mona Lisa-nak.
-
Hi!King
őstag
válasz
Döglött Róka #36 üzenetére
Az a problémájuk, hogy az elmúlt időszakban a trash filmekben is megjelentek meleg meg transz karakterek.
Egyébként a szolgáltatók még jól is járnak ezekkel a mű-felháborodásokkal.
-
dabadab
titán
válasz
arnyekxxx #46 üzenetére
Andersen elég konkrétan leírta a kis hableány bőrszínét
A Disney-féle A kis hableány nagyon komolyan átírta Andersen történetét - ezek után egy olyan teljesen jelentéktelen mellékkörülményen rugózni, hogy milyen színű a bőre, elég jól mutatja, hogy itt valójában mellébeszélés van, nyilván nem az az igazi gond, hogy nem pixelpontosan írták át az eredeti történetet, hanem valami más, amivel a nyavalygók nem szívesen állnának elő, mert ők is érzik, hogy ciki lenne.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Hi!King
őstag
Na meg más szempontok mentén teljesen általános, hogy átírnak régi műveket, akár aktualizálás céljából, akár mert más vagy új üzeneteket tesznek be. Attól még a régi eredeti köszöni jól van. Láttam pl. Tartuffe-öt is nagyon átírt változatban, de sok más régi történetet is, és nem igazán panaszkodott ezekre a közönség. Ezek is csak szinesítik a kultúrát, ha meg szar az átirat, akkor nem lesz sikere, ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
it Költségcsökkentéseket és letisztultabb működést ígért a Disney legendás, nemrég visszatért vezére is, így nem meglepő a nagy elbocsájtási hullám.
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest